Естетична хирургия

Нов метод достойно ще замести ботокса

  • 16.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Нов метод достойно ще замести ботокса

Естетична хирургия, Нов метод достойно ще замести ботокса

Ботоксът отдавна се е доказал като ефективен метод за отстраняване на мимически бръчки. Всички добре знаят, че изглаждането е в следствие на локално-паралитичните свойства на препарата.

Ако от гледна точка на безопасността прилагането на ботулотоксинов тип А няма притеснения, то основният въпрос, който занимава учените е как да се ускори времето за започване на действието на боткоса.

Не е намерено друго разумно решение на този въпрос, освен създаването на напълно нов метод, който да е основан както и ботокса на временното нарушение на проводимостта на нервите.

Процедурата получава названието "крионевромодулация".

Актуалността на появяването на това направление в козметичната индустрия е обусловена и от това, че резултатността от ботулотоксиновите инжекции се понижава с всяка година.

При жените, които се подлагат на такава процедура, се развива слабост на лицевите мускули, което може да направи ефекта на очакване по-продължителен. Така, при някои дами се налага да изчакат не по-малко от седмица, докато ботокса започне да "работи".

Крионевромодулацията се ражда в медицинския център при Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис и е преминала всички клинични изпитания.

На сегашния етап се прави корекция на бръчките в областта на челото, а в бъдеще се планира да обхване всички лицеви зони.

С помощта на тънка игла специалистът отвежда към нервите ниска температура, която нарушава проводимостта на нерва и отпуска мускулите. Средната продължителност на процедурата е 15 минути. Прави се с местна анестезия.

Създателите на този метод за изглаждане на бръчките са уверени, че тя ще стане достойна алтернатива на ботокса.

Kozmetikata.com