Естетична хирургия

Какво представляват "убожданията на красотата"

  • 09.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Какво представляват

Естетична хирургия, Какво представляват

Естетична хирургия, Какво представляват

С това интересно название название се определят подкожните и вътремускулните инжекции с различни по състава си препарати, които служат за отстраняване на външните признаци на стареенето (на пръв поглед бръчките и неравностите), а също и общата корекция на контура на лицето и отделните му части.

Какво могат да постигнат тези процедури

Всичко зависи от това какъв препарат се използва
Препаратите на основата на ботулиновия токсин тип А (тук влизат Ботокса и неговия не толкова известен "събрат" Диспорта) се вкарват непосредствено в мускулите на лицето
, които са отговорни за образуването на бръчките.

Под въздействието на ботулиновия токсин целия мускул се отпуска, а свързаните с него бръчки се изглаждат.

Препаратите на основата на хиалуроновата киселина (рестлан и др.) – наричат ги също филъри тоест пълнители – представляват достатъчно плътен гел, който запълва празните подкожни участъци, благодарение на които наблюдаваме бръчките и гънките на лицето.

Филърите може да се използват не само за премахване на бръчките, но и за придаването на обем на участъци по лицето – става въпрос за устните, бузите и скулите.

Още една категория препарати, предназначена за провеждането на биоревитализация е терапевтичната процедура за комплексно външно и вътрешно подмладяване на кожата. Такива препарати имат в основата си хиалуронова киселина, но не толкова гъста консистенция. Задачата им е да запълнят недостига на хиалурон в организма, а също да стимулират производството на колаген и еластин – важните белтъци, които отговарят за тонуса и еластичността на кожата.

От каква възраст са препоръчителни
Специалистите препоръчва правенето на инжекции с хиалуронова киселина да се правят при появата на първите
"възрастови" бръчки – при повечето жени това се случва около 30 години.

Безопасно ли е
Абсолютно. Естествено, всички сме виждали нелицеприятни последствия от неуспешни инжекции.
По принцип те са предизвикани от погрешна дозировка на препарата или използването на различни "остарели" гелове.

За да се избегнат подобни усложнения е необходимо, първо - не бъдете алчни и не се опитвайте с едно убождане да получите всичко, и второ – обърнете се за провеждането на инжекцията към сертифициран лекар или козметик, работещ с известни марки препарати.

Kozmetikata.com