Естетична хирургия

Биоревитализация на кожата

  • 02.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Биоревитализация на кожата

Естетична хирургия, Биоревитализация на кожата

Фактът, че инжекционните методики на подмладяване днес са особено популярни не е изненада за никого. Става въпрос за това, че те се правят с използването на различни препарати, в това число и хиалуронова киселина, която оказва наистина вълшебно въздействие върху кожата на лицето.

В резултат на това изчезват мимическите бръчки, кожата стана по-гъвкава и добива здравословен цвят. А основното преимущество на биоревитализацията е в наистина дълготрайният ефект.

Биоревитализацията представлява система от инжекции в проблемните зони на лицето, шията, деколтето и по цялото тяло. Инжектиранията се правят в средните и дълбоки слоеве на дермата, в зависимост от избрания препарат. Инжекциите въвеждат немодифицирана хиалуронова киселина, като й позволяват да въздейства за възстановяването на физиологическата среда и нормализирането на обменните процеси в кожата за сметка на възстановяването на собствените свойства на тъканите.

Кога се прилага
При възрастови изменения на кожата във всички участъци на тялото – суха и обезводнена кожа, понижаване на тонуса и еластичността на мускулите на лицето и шията, корекция на неравности по кожата на тялото в областта на предната коремна стена, вътрешните страни на бедрата и рамената.

Също така се използва за профилактика на стареене в млада възраст, бръчки около очите и устните, както и между веждите, в пространството между носа и устата, както и бръчки в областта на овала на лицето и деколтето, тъмни кръгове около очите,  влошаване на цвета на кожата, купероза, хиперпигментация, акне, белези, стрии, дерматити, пореста кожа, мегакомедони, повишено омазняване на кожата или изсушаване.

Резултатите от процедурата
В следствие на биоревитализацията се наблюдава изравняване на релефа на кожата, премахването на дребните бръчици и гънки, значително опъване на дълбоките бръчки, отстраняване на неравностите по кожата. Значително се подобрява цвета на кожата, както и структурата на капилярите, а намалява пропускливостта и разрушаването им.
Процедурата е особено ефективна при лечението на белези и стрии, както и при акне.

Действие на хиалуроновата киселина
Овлажняване – благодарение на специфична си особеност да създава молекули на водата, които поддържат кожата еластична и гъвкава. Привличането на хиалуроновотата киселина е необходимо за образуването на водни полимери.

Възстановяване на структурата – играе важна роля в образуването на допълнителна клетъчна матрица.

Стимулиране на фибробласти – повишава образуването на фибробаласти и предшества производството на колаген и еластин.

Действие против свободните радикали – антиоксидант – благодарение на своята химическа структура, хиалуроновата киселина ефективно се бори с образуването на свободни радикали и се явява основното вещество, което извежда вредните вещества от епидермиса.

Kozmetikata.com