Естетична хирургия

Съществува ли алтернатива

  • 28.04.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Съществува ли алтернатива

Женският поглед може да бъде лукав, сияещ, тайнствен, искрен, печален или искрящ от радост, той е в състояние да изрази толкова много.

Именно този "говорещ" поглед недвусмислено може да предаде нашите емоции, чувства и желания. И колкото и неприятно да звучи под тежките, отпуснати клепачи и отоци, лицето придобива изтормозен и унил вид.
И ако видимо проблемът с увисналите или подпухнали клепачи ви занимава – какво е нужно да направите да се избавите от него с някой радикален метод или да приложите в пъти по-щадяща терапия?

Блефаропластиката макар и ефективна има много противопоказания – това са тежки вътрешни заболявания на органите, инфекциозни, онкологични проблеми, нарушения на съсирване на кръвта, повишено очно налягане, някой заболявания на щитовидната жлеза. Резултатът от подобна операция се съхранява приблизително десет –петнадесет години. 

Щадящата алтернатива
Ако не сте готови за радикални метод и съществуващия проблем не е много силно изразен, може да се насочите към по-леките варианти, които предлага съвременната разкрасителна индустрия.
Например, бързо и достатъчно ефективно се справя с проблемите на кожата на клепачите технологията за радиочестотен лифтинг или така наречения термаж на клепачите.
Благодарение да дълбокото проникване на радиовълните в кожните слоеве, тази технология позволява да се съкрати степента на увисване на кожата на горния клепач,  като премахва бръчките в ъгълчетата на очите, свива подпухванията и заличава тъмните кръгове.

Вместо механично премахване на излишната кожа, под действието на радиовълните се получава есетествено увеличаване на синтеза на колаген, а също и съкращаването и уплътняването на колагеновите влакна, в резултат, на което кожата се изглажда сама. Освен това термажа не се нужда е от възстановителен период и анестезия, процедурата не е свързана с получаването на белези и шевове. Ефектът на подмладяване се случва за сметка на активизирането на вътреклетъчните процеси, които нарастват в продължение на половин година и се съхраняват за следващите 4-5 години.

Термажът е безопасна алтернатива с щадящо въздействие върху кожата. Той не само ефективно се бори с неравностите по кожата и бръчките, но и подобрява цвета й, като възвръща свежестта и еластичността й.
За съжаление, обаче, термажът не е универсална процедура – прекалено изразения излишък на кожа не може да бъде коригиран с тази процедура.

Противопоказанията за провеждането й не са много, но все пак съществуват – всякакви имплантирани електрически устройства (кардиостимулатори и т.н.), захарен диабет, системни заболявания на съединителните тъкани (склеродермия и т.н.), общи инфекциозни заболявания и поражения по кожата на местата, които ще бъдат подложени на третиране, също така и бременност.

Kozmetikata.com#1 Радиочестотен лифтинг
03/05/2011 13:03
от В.Григорова Намирате този коментар за неуместен?
Здравейте,
С голям интерес следя Вашето списание. Бихте ли ме информирали къде мога да си направя процедурата Термаж на клепачите? Интересува ме също така дали Радиочестотният лифтинг е ефикасен за долен и общ лифтинг на лицето? Къде бих могла да получа по-подробна информация за него и евентуално да си го направя?
Предварително благодаря,
В.Григорова
#2 Термаж
05/05/2011 17:11
от Редактор Намирате този коментар за неуместен?
Има клиники в България, които го предлагат, но предварително е наложителна консултацията със специалист. Той най-добре ще определи правилния метод, който е подходящ точно за вас. Винаги такива процедури са строго индивидуални. Освен това е препоръчително да се направят и други общи изследвания, за да е наред всичко. Пожелавам Ви успех.