Естетична хирургия

Отстраняване на брадавици

  • 17.02.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Отстраняване на брадавици

Естетична хирургия, Отстраняване на брадавици

Брадавиците – това в голямата си част са достатъчно безобидни образувания, но са способни значително за променят външния вид, особено ако са разположени на видно място, като ръцете или лицето. Ако желаете да премахнете някое подобно дразнещо ви образувание, то единственият начин е да го направите с помощта на специалисти по естетична хирургия.

Причини за появата
Брадавиците са доброкачествени епителни тумори с вирусен произход. Предизвикват ги папиловма вирусите на човека. Инфекцията се предава чрез ръцете на болния и битовите предмети. Под действието на папилома на човека нарастват външните слоеве на кожата (епители) и започва усилено кератинизацията от клетките. Заболяването обикновено се развива в отслабен организъм с понижен имунитет, за който помага преумората, психически травми, чести простудни заболявания, хронични заболявания, повишено изпотяване, което често съпровожда нервните разстройства.

Хирургически методи за отстраняването на брадавици

Оперативен метод – най-често се прилага, когато брадавицата се намира на достатъчно ограничено пространство от кожата. В този случай тя се отстранява заедно с кожата, след което се правят няколко козметични шева, което оставя миниатюрен белег.

Електрокоагулация – това е метод за отстраняване на брадавиците с помощта на електрически ток. При него тъканта на образуванието се разрушава, а папилома вирусите на човека загиват. На мястото на интервенцията остава малка кора, която в последствие пада сама.

Криодеструкция – отстраняване на брадавицата с помощта на течен азот, който води до дълбоко замразяване на клетките. На мястото на въздействие след няколко часа се получава пришка с прозрачно съдържание (!!! в никакъв случай не бива да се стиска!!!), която с времето изсъхва до коричка, а тя пада сама, без да остава белег.

Лазерно отстраняванетози метод на въздействие предизвиква изпарение на туморните  клетки. Процедурата е безболезнена, а заздравяването става бързо. 

Радиовълни – този метод за отстраняването на брадавици е най – съвременния в настоящия момент. Той е още по-бърз и ефективен, в сравнение с лазерния.

Kozmetikata.com