Естетична хирургия

Създаване на идеални колена

  • 27.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Създаване на идеални колена

Естетична хирургия, Създаване на идеални колена

Естетична хирургия, Създаване на идеални колена

Както навсякъде по тялото, така и в областта на коленете може да се направят естетични подобрения с хирургическа намеса. С нея могат да бъдат променени обема и формата им, като се създаде цялостно по-хармоничен вид на краката.

Неудовлетвореността от вида и формата на краката е само част от естетичния проблем, като заедно с това допълнително се затруднява и избора на дрехи.

Пластиката на коленете се ползва с популярност не само при жените, но и при мъжете, особено при тези, които сериозно се занимават с бодибилдинг. Поставянето на импланти при коленете в областта на мускулите на прасците правят краката по стройни и привлекателни.

Този тип интервенция се препоръчва на хора, които имат слаборазвити мускули на подбедриците, спортисти, които не могат да достигнат при тренировки по бодибилдинг или фитнес желаните резултати. Тази операция помага също така да се възстанови формата на коленете при атрофия на мускулите, получена в резултат на прекарани заболявания, като сериозни травми, полиомелит.

Преди да се направи операцията е необходима консултация с хирург, който да определи и подбере подходящата за конкретния случай геометрия и размер на имплантите. Операцията се провежда в подколянната ямка, затова разрезите от операцията не са видими, защото се прикриват от естествените гънки в тази част.  

Имплантите са пълни с плътен силиконов гел, който е като едно цяло, но не под формата на течност. Той е еднороден, притежава гъвкавост и прекрасно имитира усещането за оформени мускули в подбедриците, както и формата им.
След операцията е много важно да се съблюдава режим
, предписан от лекар, тоест ограничаване на физическите натоварвания и движения, задължително носене на специално стягащо бельо.

Първите няколко дена пациентът може да чувства болка при ходене, затова може да се наложи приема на болкоуспокояващи препарати, но седмица до месец след интервенцията, той възвръща нормалния си ритъм на живот.

Kozmetikata.com