Естетична хирургия

Естествено възстановяване

  • 06.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Естествено възстановяване

Словосъчетанието "естествено възстановяване" е синонимното название на една от най-известните козметични процедури – биоревитализацията. Това е логично, защото биоревитализацията, това са инжекции с препарати на основата на хиалуроновата киселина. Както е известно, хиалуронът е един от основните компоненти на съединителната тъкан, които се съдържат в човешкия организъм.

Процедурата по биоревитализация е насочена към възстановяването на клетките на кожата. Вкараната в клетката хиалуронова киселина изпълнява функцията на защитна обвивка около колагеновите влакна.

Кожата се подхранва и опъва, изчезват неравностите под формата на бръчки и натрупвания. Това е естествен процес, който е характерен за младата кожа. Самата идея  да се вкарат препарати с помощта на игла принадлежи на Мишел Пистор, който се смята за родоначалник на мезотерамевтичния метод за подмладяване.

Терминът "биоревитализация" първоначално е въведен в научните среди от италианският професор А. Ди Пиетро.
Инжекциите с хиалуронова киселина възстановяват физиологичната среда
в структурата на дермата, която угасва с възрастта. Затова специалистите препоръчват тази процедура да се провежда не преди 30 годишна възраст, когато започват процесите на стареене на кожата.

Биоревитализацията позволява да се подобри цвета на кожата, да се отстрани пигментацията и да се подобри тонуса на кожата.

Мини-курс за подмладяване с помощта на хиалуроновата киселина се състои от 3 до 6 процедури. Интервалът между тях е 2 седмици. Резултатите може да се оценят два месеца след започването на процедурите. 

Процедурата може да се окаже неефективна, ако пациента е с мазна кожа. В такива случаи е по-разумно да се прибегне до помощта на химически пилинг. Биоревитализацията е противопоказна при различни кожни заболявания, алергични реакции и хронични заболявания на вътрешните органи.

Kozmetikata.com