Естетична хирургия

Термаж на клепачите

  • 22.12.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Термаж на клепачите

Ако не сте готови за прилагането на радикални методи и съществуващите проблеми не са толкова силно изразени, може да се замислите и за по-щадящи процедури, които се предлагат от съвременната разкрасителна индустрия.

Например, бързо и достатъчно ефективно се справят с проблемите на кожата на клепачите процедурите с радиочестотен лифтинг, така наречената процедура по термаж на клепачите.  

Благодарение на дълбокото проникване на радиовълните в слоевете на кожата, тази технология позволява да се намали степента на увисване на кожата на горния клепач, като се премахват бръчките в ъгълчетата на очите, премахват се и торбичките и тъмните кръгове под очите.

Вместо механичното отстраняване на излишната кожа под действието на радиовълните се случва естествено засилване на синтеза на колаген, а също и съкращаване и уплътняване на колагеновите влакна, в резултат на което кожата самостоятелно се изглажда. Освен това, за термажа не е необходим възстановителен период и анестезия, процедурата не налага образуването на белези и шевове. Ефектът на подмладяване се случва за сметка на активизирането на вътреклетъчните процеси, като нараства в продължение на половин година и се задържа в продължение на 4-5 години.  

Термажът на клепачите е безопасна процедура с щадящо въздействие върху кожата. Той не само се преборва ефективно неравностите и бръчките, но и подобрява цвета на кожата, възвръща свежестта и гъвкавостта й.

За съжаление обаче тази процедура не е универсална – прекалено изразен излишък на кожата не може да бъде коригиран с тази процедура.

Противопоказанията към провеждането на термаж не са много, но все пак ги има. Всякакви имплантирани електрически устройства (кардиостимулатори и др.), диабет, общи инфекциозни заболявания и поражения по кожата в местата, които ще бъдат третирани и бременност. 

Kozmetikata.com