Естетична хирургия

Body Jet – липосукция по новому

  • 23.09.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Body Jet – липосукция по новому

Естетична хирургия, Body Jet – липосукция по новому

Когато отслабването с помощта на диети и спорт не дава резултат, на помощ идва пластичната хирургия и по-точно липосукцията. Най-новата техника в тази област е липомоделирането Body Jet или липосукция с водна струя, която помага да се постигнат завидни резултати в подобряването на формата за кратко време.

С възрастта женското тяло се променя и често не по най-добрия начин – настъпват хормонални изменения в организма, предизвикани от раждането и биологичното остаряване. Често се случва нито диетите, нито спорта да оказват влияние при отслабване. Тогава желаещите да си възвърнат стройната фигура се обръщат за помощ към специалисти по естетична медицина, които предлагат липосукция.

В последно време даже популярността на липосукцията, като процедура за корекция на фигурата, продължава да се повишава.
Съвременната естетична хирургия д
ава възможност да се правят операции за отстраняване  на ненужните мазнини едновременно с липомоделирането на тялото, когато хирурзите не само премахват излишното но и добавят обеми там, където е необходимо.

Лек Body Jet

Някои специалисти наричат метода на водоструйна липосукция революционен, тъй като се отличава от стандартните липосукции.

Операцията по тази методика се извършва с местна упойка. Заради това, че основната функция е изпълнявана от апарат, то хирургът има много по-малка намеса, а значи и вероятността да се получи нараняване на тъканите намалява значително. Заедно с това той много по-лесно контролира целия процед, което намалява вероятността от повторно оперативно вмешателство. 

В хода на операцията, струята с вода отделя мастните клетки от съединителната тъкан, като не поврежка нито кръвоносните съдове, нито нервите – това не само прави операцията минимално травмираща, но и предпазва от емболия и други усложнения.

Още едно предимство на този метод е в апарата постъпва мазнина, която е възможно да се използва за липомоделиране непосредствено, без допълнителна обработка, защото в апарата тя попада стерилна, с незасегнати клетки.
Следоперативният период след тази п
роцедура намалява до два дена, след които се възстановява пълната работоспособност.

Kozmetikata.com