Естетична хирургия

Терапия с парафин

  • 02.09.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Терапия с парафин

Естетична хирургия, Терапия с парафин

Ако чувствате, че кожата ви е суха, обезводнена и има нужда от изглаждане на не много дълбоките бръчки, то парафинолечението е идеалния вариант да се избавите от подобен проблем.

С помощта на козметичните процедури с парафин се постига овлажняване и омекотяване на кожата. Като цяло, той не само овлажнява, подхранва, омекотява, но и подмладява кожата.

Това се дължи на факта, че разтопения парафин, който покрива кожата, не пропуска въздуха, много бавно отдава топлината и заедно с това обема му при охлаждане намалява.

Какво осигурява

Първо
Кожата не изгаря, тъй като температурата при парафинотерапията се повишава с не повече от 1.5 -2 градуса. В процеса на охлаждането си парафинът значително намалява обема си, което създава  "компресиращ" ефект. Именно това негово свойство изглажда бръчките. Естествено парафинът не влияе на дълбоките бръчки, но малките обезателно опъва, при условие, че процедурата се прави редовно.

Второ
Повърхностният слой на кожата много добре се омекотява, порите се отварят, парафинът създава "парников ефект", в резултат на който се отделя пот. Но тъй като той не пропуска влагата, тя отново попива в кожата, а отделените с нея токсични продукти остават на повърхността заради големия размер на молекулите си. Точно поради тази причина парафинотерапията притежава овлажняваш и оздравителен ефекти. 

Трето
Тъй като температурата се повишава, то притокът на кръв се ускорява, а в резултат от него кожата изглежда по-гъвкава и еластична.

Парафинотерапията може да се провежда, както в салоните за красота, така и в домашни условия. Затова са необходими около 3 кг. парафин, купен от аптека, за една процедура. Сред това трябва да го разтопите на водна баня в емайлиран съд. Преди да започнете процедурата, трябва да направите тест на китката за проверка на температурата и да започнете с подготвянето на кожата – почистване със скраб и после нанасяне на крем. Именно кремът се явява основа за терапията.

Парафинотерапия за ръце
Парафиновите бани действат отлично в студеното време на годината, защото така или иначе нашата кожа се изсушава, напуква, става по-чувствителна. В чашка с разтопен парафин се потапя ръката до китката, като се сменят лявата и дясната на няколко секунди и така осем пъти, докато ръцете не се покрият с достатъчно плътен слой парафин. После се увиват ръцете в полиетиленови пликове. И отгоре се нахлузват хавлиени ръкавици.

Продължителността на процедурата е 25 минути. След това ръкавиците се свалят, а парафина се сваля от китката към върховете на пръстите. След няколко процедури кожата става по-гладка и нежна.

Тя може да се прилага на всички проблемни зони, както за профилактика или за отстраняване на кожни проблеми по корема и бедрата.

Както и всяка друга козметична процедура, парафинотерапията има ред медицински противопоказания, които не бива да пренебрегвате. Преда да се подложите на нея е добре да се консултирате с лекар.

Kozmetikata.com