Естетична хирургия

Терапия с кислород

  • 26.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Терапия с кислород

Естетична хирургия, Терапия с кислород

Естетична хирургия, Терапия с кислород

Естетична хирургия, Терапия с кислород

Кислородът е повече от 60% от масата на човешкото тяло, въпреки това неговите запаси в организма са толкова незначителни, че без възобновяване човек едва ли ще преживее повече от пет, най-много шест минути. И заедно с това идеалната концентрация на кислород в състава на въздуха трябва да бъде 20,8%, в някои мегаполиси това количество е едва от 19% до 10 %.

Видове терапии с кислород

Баротерапия
Тази терапия може да се прилага на увредени участъци или на цялото тяло. Най-често се прилага при високо и ниско налягане. Баротерапията подобрява физическото и психично състояние на човека. За терапевтични цели се препоръчва баросеанс ежедневно между 30-60 мин. За оптимална ефективност броя на процедурите трябва да е между 10-15.

Кислородна мезотерапия
Кислородната мезотерапия – това е още едно от направленията в процедурите с кислород, което получава особена популярност в козметичната индустрия. Целта на метода се състои в това активните препарати да се въведат в дълбоките слоеве на кожата, като я подхранват и обогатяват. В резултат от тази процедура може да се получи подмладяването й, като се възстанови здравословния цвят на лицето, ускори се процеса на обновяване на клетките и накрая, премахването на портокаловата кожа по бедрата, корема и хълбоците.

Кислородна вана
Кислородната вана е много приятна процедура, която е подобна на карбонатна или сероводородна вана. Ваната, наситена с кислород има приятна температура – около 35-37 градуса. Кислородът прониква в дълбоките слоеве на кожата, стимулира нервните рецептори, активизира  нервната и другите системи на организма. Всичко това води до нормализирането на съня, подобряване на самочувствието, премахване на главоболието, регулиране на метаболизма и кръвното налягане.

Кислородни коктейли
Кислородните коктейли са всъщност мехурчета пяна, пълни с 95% кислород. Основата за коктейла обикновено е специален пенообразуващ състав, например сироп от сладък корен и билкови отвари, сокове, витаминозни съединения. Те придават цвят и вкус на коктейла. Когато кислородният коктейл попадне в стомашно-чревния тракт, му влияе положително. Той подобрява състоянието при колити, гастрити, язви.

Допълнително коктейлът помага за отслабване, подобряване на метаболизма, премахва хроничната умора, подобрява съня, извеждат вредните токсини от организма, помага при за
болявания на черния дроб, проблеми с кръвното налягане, повишава имунитета и увеличава работоспособността.

Kozmetikata.com