Естетична хирургия

Ринопластиката през 2019 година

  • 28.03.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Ринопластиката през 2019 година

Да знаеш какво да правиш с носа си през 2019 г. може да бъде предизвикателство. Първо, трябва да знаете какво  бихте искали да промените. Тогава трябва да знаете как да постигнете тази трансформация. И когато става въпрос за тази част, имате много възможности да обмислите. Колкото повече знаете за опциите си за ринопластика, толкова по-добре ще можете да предприемете най-подходящия за вас курс на действие.

Днес пациентите искат персонализирани решения, предназначени специално за носа им. И те не са непременно неразумни. Съвременните технологии осигуряват както козметични, така и пластични хирурзи с голямо разнообразие от инструменти, предназначени да направят промените в носа по-уникални и индивидуализирани.

3D печат на носа
Тези дни, когато искате нещо фантастично и уникално, обикновено се обръщате към 3D технологията за печат. Просто моделирате нещо в компютъра и след това го отпечатвате в реалния живот.

Оказва се, че тази технология вече се прилага в ринопластичните процедури. Пластичните хирурзи са в състояние да разпечатат специално разработени импланти за носа. Тези дни имплантът е издълбан, оформен и създаден в компютър, преди да бъде отпечатан по поръчка за операция. Това означава, че пациентите, които искат да увеличат размера на носа си, могат да направят това, което е напълно уникално и индивидуализирано според техните нужди.

Можете да се подложите на ринопластика без операция
По време на тази неинвазивна процедура, дермалните пълнители се инжектират в носа, като се променя формата по планиран и предписан начин. С други думи, пациентите могат да направят промени на носа си, без да се налага операция.

Нехирургичната работа не е много нова, но очакваме да я видим като продължителен и предпочитан вариант през 2019 г. Така че, ако обмисляте възможности за това какво да правите през 2019 г., нехирургичната работа може да бъде опция за вас, но има някои ограничения, които трябва да имате предвид:
- Нехирургичните резултати обикновено са временни и продължават някъде между 12 и 24 месеца.
- Тази процедура може само да добави обем към носа, без да се премахва обема (така че ако искате по-малък нос, това може да не е правилната процедура).
- Нехирургичните резултати са доста фини, така че ако търсите големи и смели промени, операцията може да е по-добър вариант.

Светлана Илкова по Nick Engebretson