int(101317) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "101317" ["title"]=> string(78) "Процедури-против-бръчки-и-двойна-брадичка/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "101317" ["title"]=> string(78) "Процедури-против-бръчки-и-двойна-брадичка/" ["rubrname"]=> string(35) "Естетична-хирургия" } Процедури против бръчки и двойна брадичка | Kozmetikata.com
 

Естетична хирургия

Процедури против бръчки и двойна брадичка

  • 23.10.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Процедури против бръчки и двойна брадичка

Борбата с бръчките и отпуснатата кожа се е превърнала в лична мисия на много жени. Оперативният лифтинг вече не е единствения начин да си върнем младия вид на лицето и шията на помощ идват новите технологии...

Един от най-сериозните фактори за появата на бръчките е недостигът на колагенови влакна в организма. Колагенът е най-важният елемент, отговорен за поддържането на гъвкавостта и еластичността на кожата. Човешкият организъм произвежда колеген на 100% до 25 годишна възраст. След това производството му намалява, в следствие на което кожата се отпуска и първите видими признаци на стареене са на лице.

"Третиране на кожата с различни козметични продукти с колаген може да повлияе благоприятно" - обяснява специалистът от Jewel Skin Clinic Анелия Николова и допълва: "Но за да бъде постигнат бърз видим ефект и премахване на сериозните бръчки, е добре да се достигне до дълбоките слоеве на кожата."

За тази цел, тя препоръчва процедура за лице с TriActive+, с който се активира производството на колаген в дълбочина. Вследствие на увеличения колаген отпуснатата кожа става по-стегната и по-твърда, бръчките и дълбоките линии около устата, очите или по шията естествено се запълват и изглаждат. Машината работи с ултразвук, лазер и радиочестота, които ефективно въздействат на кожата в дълбочина. Разполага с общо шест различни накрайници за лице и тяло, предназначени за различни зони.

"Специално за лицето и шията, работим с два определени накрайника– този за лимфен дренаж и радиочестотния накрайник" - разяснява техологията специалистът. "Първо зоната се обработва с накрайника за дренаж, чрез който се подобрява цялостния приток на кислород". Кислородът е изключително важен за регенерацията на кожата и нейния млад вид, но с възрастта процесът се нарушава и тя все по-трудно получава необходимото подхранване. Резултатите от недостига на кислород са фатални за добрия вид на кожата. Те включват намаляване на клетъчната активност, преждевременно остаряване на клетките, проблеми с кръвната циркулация и др. Радиочестотният накрайник на апарата пък използва мултиполярна технология, която допълнително атакува бръчките като спомага за образуването на колаген в лицевата тъкан. За целта се използва електрически ток със специфични параметри, които са съвсем безвредни за лицето. Системата има продължително охлаждане и така се предотвратява усещането за парене. Радиочестотата стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-малките бръчици по лицето. За максимален ефект се препоръчва да бъде включена и процедура с диоден лазер, която подобрява самата структура на кожата и прави ефекта от терапията още по-видим.

Препоръчва се курс от поне 10 процедури, за да има траен ефект. За да не бъде изгубен ефекта от процедурите след това, е добре да се правят поддържащи терапии. За максимален ефект срещу двойната брадичка, специалистите препоръчват съчетаване на лечението с допълнителна мезотерапия, която да подпомогне разграждането на мастните натрупвания.

Самата процедура е кратка - от 15 до 45 минути в зависимост от обработваните зони и е напълно безболезнена. Не бива да се прилагат само при възпаления на кожата, бременност, кърмене и сърдечно-съдови проблеми. Внивайте и с филърите! Трябва да се изчака поне 5 седмици от поставянето им, защото загряването с радиочестотата води до бързото им разграждане

Kozmetikata.com