Домашна козметика

Есенна домашна грижа за косата с шипково масло

  • 29.09.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Есенна домашна грижа за косата с шипково масло

Домашна козметика, Есенна домашна грижа за косата с шипково масло

Ползването на шипково масло в грижа за косата е особено подходящо при сух скалп, третиране с химични вещества и агресивни бои, студ, вятър и т.н.

Шипковото масло е богато на естествена ретиноева киселина (витамин А), витамини С и Е, антиоксиданти – флаваноиди и бетакаротени, на които се дължи неговият противосъстаряващ ефект. Съдържа омега-3 (линоленова киселина) (33%), омега-6 (линолова киселина) (44%), омега-9 (олеинова киселина) (14%), изключително важни със своите противовъзпалителни свойства и благотворното влияние върху регенеративните процеси във вътрешния слой на кожата. То се извлича от семената на шипката чрез метода на студено пресоване, което означава, че е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени биологични компоненти.

Кгато използваме шипково масло за косата, то прониква в корените на косъма и действа на кожата на скалпа, подпомагайки регулирането на водния баланс. Структурата на косъма е възстановена, а косата е защитена от вредните въздействия на околната среда и агресиите на променливото време.

Нанесете 10 мл. затоплено шипково масло в корените и по дължините на косата и го оставете да подейства 2 часа. Разтрийте добре косата и скалпа, след което измийте косата и я подсушете. Повтаряйте процедурата 2 пъти в месеца.

Kozmetikata.com