Домашна козметика

3 натурални масла, които ще предпазят кожата от слънцето

  • 06.07.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, 3 натурални масла, които ще предпазят кожата от слънцето

Тук ще се спрем на 3 натурални масла, които ще попречат на кожата ви да изгори на плажа.

Феновете на био и домашната козметика все повече използват био натурални масла, за да защитат кожата си от слънчево изгаряне. Някои от тези елексири от природата крият в себе си естествена защита от слънчевите лъчи, която не застрашава от алергии и е подходяща дори за най-чувствителната кожа.

Масло от невен

Екстрактът от невен е природен UV филтър. Древните египтяни са използвали маслото от невен за предпазване на кожата от изсушаване и преждевременно стареене през лятото, тъй като е с високата концентрация и разнообразие на откритите в него каротини, полифеноли и фитостероли.
Био растително масло Невен e идеално в случаи на слънчеви изгаряния или обриви в следствие на излагане на слънце. Помага при напуквания, сухота, сърбеж или кожни възпаления.

Кокосово масло
За него сме писали многократно и пак ще споменем. Освен за овлажняване на кожата, съвременни изследвания показват, че то е чудесен слънцезащитен продукт - спира 20% от ултравиолетовите лъчи и има защитен фактор от 2 до 5. Т.е. ак често го нанасяте на кожата, въобще няма да изгорите, но ще се сдобиете с перфектен тен.
Кокосово масло може да се използва за цялото тяло, оставяйки мекота и лек кокосов аромат на кожата, който силно напомня за летни дни и сладостта на кокосов сладолед. Омекотява дори и най-загрубелите части на тялото и осигурява продължителна хидратация на кожата.

Сусамово масло
То спира 30% от ултравиолетовите лъчи. Съдържа гама от ненаситени мастни киселини, витамини и минерали. Има тонизиращо, регенериращо и хидратиращо въздействие. Има силен антибактериален ефект и стимулира кръвообращението. Препоръчително е за всички възрасти. Изключително подходящо за детска кожа и масаж при бебета. Сусамовото масло съдържа естествен слънцезащитен фактор, затова е подходящо както за директно мазане при излагане на слънце, така и за добавяне към слънцезащитни лосиони.

Kozmetikata.com