Домашна козметика

Домашна козметика за коса с розова вода

  • 16.06.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Домашна козметика за коса с розова вода

Полезнете свойства на розовата вода за кожата на лицето са отдавна познати. Тя се препоръчва за освежаване и почистване на всякакъв тип кожа, поддържа водния баланс, успокоява, тонизира и ароматизира.

Благодарение на розовото масло, разтворено в нея, розовата вода въздейства дезинфекциращо, антисептично и антибактериално, подтиска развитието на болестотворни микроорганизми и успокоява обриви, алергии и кожни раздразнения. При продължително използване помага за редуцирането на съществуващи бръчки и предотвратява появата на нови.

Тук ще се спрем обаче на приложението на розовата вода в домашната козметика в грижа за косата. Розовата вода е богата на флавоноиди и витамини, сред които А, С, D, Е и В3, които са от изключително значение за външния вид и здравина на косата. Ето с какво да я съчетаете за още по-добри резултати.

Подхранващ лосион за коса с розова вода

100 мл розова вода
10 малки ампули витамин С

Продуктите се смесват в тъмно шише и се съхраняват в хладилник. Преди употреба шишето се разклаща. Взема се част от сместа и се втрива в корените на косата с лек масаж. Разресва се, за да може лосионът да се разнесе към краищата. Не се плакне. За най-добър ефект процедурата се повтаря всеки ден, докато шишето се изпразни.

Домашна маска за растеж
1 с.л. розова вода
1 с.л. масло от пшеничен зародиш
1 с.л. хининова вода

Смесете продуктите и нанесете получената смес върху косата. Оставете да действа 1 ч и изплакнете. Косата става по-здрава, блестяща, сгъстява се и расте по-бързо.

Kozmetikata.com