Домашна козметика

Домашно масло за руса коса

  • 26.10.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Домашно масло за руса коса

Предлагаме ви да си направите сами домашно масло за руса коса, което повлиява добре на косата, пърхота и цялостното ви здраве. Разбира се, може да го използват и тъмнокоси, но трябва да имат в предвид, че лайката може да повлияе на цвета на косата и да го промени към светло.

Масло за коса с лайка

20 капки масло от лайка
50 капки бадемово масло
40 капки масло от кайсиеви ядки


Смесете маслата в малко бурканче. Нанесете сместа върху пръстите си и масажирайте с него скалпа и косата си. Оставете маслото да преседи 1 ч, като завиете главата с хавлиена кърпа, за да може порите да се отворят от топлината и маслото да проникне по-дълбоко. След това изплакнете. Остатъка от маслото съхранете в хладилник.

Маслото от лайка има силно лечебни свойства. В комбинация с останалите две масла, то е подходящо за намазване на чувствителен скалп, като намалява сърбежа и повлиява добре на пърхота. Може да се използва и при кожни раздразнения на други части от тялото. Помага за зарастването на повърхностни рани.

Когато се използва при руси коси, то им придава блясък и още по-златист цвят. Ако промяната на цвета е целта ви, комбинирайте го с изплакване след масажа с отвара от лайка.

Kozmetikata.com