Домашна козметика

Маска за лице с боровинки

  • 28.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маска за лице с боровинки

Боровинките са шампиони по съдържанието си на витамини и антиоксиданти. Те са елексир за повяхналата кожа на лицето. Предлагаме ви домашна маска с тези горски плодове, като към тях добавяме и заквасена сметана. Млечна киселина в нея помага за задържане на влагата в кожата, за отделянето на мъртвите клетки, както и за стимулирането на производството на колаген.Тонизираща маска с боровинки и сметана
3 с.л. боровинки (пресни или заразни)
3 с.л. заквасена сметана

Използвайте маската веднага и не я оставяйте за следващия ден дори и в хладилника. По този начин ще имате най-голяма полза от нея.
Пасирайте боровинките и ги смесете със сметаната. Разбъркайте добре сместа и нанесете върху лицето. Ако искате освен да тонизира кожата и да я почисти, може да направите маската леко абразивна (с ексфолиращ ефект). Това ще стане ако вместо да пасирате боровинките ги намачкате с вилица. Оставете маската да действа 10 минути, след което изплакнете обилно с вода.
Ако кожата ви е много чувствителна ви препоръчваме да кипнете боровинките в малко вода за минутка, след което да ги прецедите и да пасирате.

Kozmetikata.com