Грижа за Косата

Масло от гроздови семки за защита и растеж на косата

  • 22.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Масло от гроздови семки за защита и растеж на косата

Маслото от гроздови семки не е мазно и за това е едно от подходящите масла за третиране на косата - подхранва я, без да я прави неприятна на допир и вид.

То е известно като естествено слънцезащитно средство за коса, но може да се използва и за лечение на скалпа. Използва се за лечение на пърхот, заздравяване на косъма при косопад.  Фантастичния му ефект върху косата се дължи на съдържащите се в него витамин Е и линолова киселина.

Гроздовите семена са важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти – проантоцианиди. Проантоцианидите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противовъзпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на сободните радикали.

Втрийте в основата на косата масло от гроздови семки, което може да се намери във всяка аптека. Не е нужно да стоите часове, а десетина минути, след което изплакнете с мек шампоан.

Kozmetikata.com