Грижа за Тялото

Алготерапия за красиво тяло

  • 24.07.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Алготерапия за красиво тяло

Грижа за Тялото, Алготерапия за красиво тяло

Грижа за Тялото, Алготерапия за красиво тяло

Всички морски продукти – вода, луга, кал, водорасли, са известни със своите лечебни и разкрасяващи свойства. Алготерапията е една от видовете таласотерапии, в чиито процедури се използват морски водорасли.

Водораслите съдържат 18 от 22 известни до момента аминокиселини, повече от 60 минералии и са изключително богати на фолиева киселина. В тях се откриват голями количества натрий и калий, калций, магнезий, желязо и йод. Микроелементи: - фосфор, бор, флуор, мед, сяра, магнезий, хром, барий, силиций (наречен "минерал на красотата", който поддържа в голяма степен еластичността на кожата и капилярите) и др. Те са богати на витамини А, В1, В5, В12, С, Е, Д, както и на още много полезни вещества. Терапията с водорасли съживява кожата, като й придава тонус и жизненост.

Козметични продукти с водорасли
Козметичните продукти, съдържащи водорасли, са всякакви, като се започне от почистващите млека, лосиони и гелове, маските за лице и тяло, та до антицелулитните и слънцезащитни кремове. Продуктите за моделиране на бюста и кожата на деколтето, имат изключително интензивно въздействие, дължащо се на приликата на водораслите с кожата на лицето и тялото.

Процедури с водорасли
Водораслите са първи помощници в борбата срещу целулита. В козметичните студиа целулитните участъци се налагат с компрес от затоплени водорасли, след което се облъчват с инфрачервени лъчи за усилване на кръвообращението.

Обтриването с водорасли е едно от най-ефективните средства в борбата с целулита и излишното тегло. След курс от 10 процедури от обема на бедрата се губят по 3 см., като в същото време се наблюдава и значително подобряване на кожата, както и повишаване на еластичността й.

Тангенторната баня с водорасли се прави в специална вана с устройство за насочване на струите, която се напълва с хладка морска вода. Кръвта се раздвижва, мускулите се масажират, заздравяват се стените на кръвоносните съдове, кожата става гладка и красива.

Лифтинг ефект. Активните вещества във водораслите извеждат излишната подкожна течност и кожата се опъва. След процедурата теглото намалява, но това е заради обилното потене, а не топене на мазнини.

Kozmetikata.com