Домашна козметика

Маски против целулит

  • 22.05.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски против целулит

Вярно е, че в момента на пазара има многобройни и отлично действащи качествени козметични продукти против целулит. Ако обаче искате да почерпите опит от домашната козметика, веднага даваме идеи как да се отървете от портокаловата кожа с нейна помощ.

Първо ни се иска да припомним скорошно откритие на психолозите, а именно, че антистресовите терапии влияят положително за премахването на целулита. Наред с маските, които ще ви дадем, ви предлагаме да си запалите ароматни свещи с ухание на цитруси, да затворите очи и да си представите гладки бели обли камъчета, а после собствената си кожа, гладка и нежна, като коприна. Това може да не ви помогне да се отървете от проблема, но при всяко положение ще ви зареди с енергия и сили да пробвате следващите процедури.

Маска със зехтин и утайка от кафе
Затоплете на водна баня ½ ч.ч. зехтин и го смесете с 2 с.л. утайка от кафе. Капнете няколко капки масло от розмарин и с получената маска мажете участъците, засегнати от целулита. Тази смес извлича излишните течности от тялото и прави кожата по-гладка.

Идея за мързеливци

Може да смесите утайка от кафе и с любимия си хидратантен крем. С него действайте по същия начин, както с горната маска.

Маска от козя извара
Вземете чаена чаша козя извара и я нанесете върху участъците с целулит. Оставете да преседи така поне 30 мин. Избършете изварата с кърпа и измийте тялото с хладка вода.

Скраб с морска сол
Върху влажна кожа след гореща вана или душ нанесете морската сол с четка или масажна ръкавица. Масажирайте с кръгови движения в посока от коленете към бедрата 5-20 мин. След масажа нанесете хидратантен крем.

Kozmetikata.com