Грижа за Косата

Мезотерапия за коса

  • 09.05.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Мезотерапия за коса

Близо една трета от жените страдат от косопад, който се появява в различни периоди от живота: след раждане или менопауза, психични травми, проблеми с щитовидната жлеза, стрес, анемия, нездравословни диети, недостиг на протеини и желязо. Около 40% от жените пък страдат от изтъняване на косата или косопад. Загубата на коса може да се отрази на самочуствието, социалната активност и взаимоотношенията. Д-р Сияна Живкова, специалист-дерматолог от Jewel skin clinic разказва повече за процедурата мезотерапия за коса и резултатите след нея.

Какво представлява мезотерапията за коса?
Това е иновативен метод, който успешно се прилага при третиране на различни видове косопад и за ускоряване растежа на косата. Тя стимулира производството на колаген, бори свободните радикали и стимулира клетъчната активност, укрепва еластичността на кожата. Основното предимство на мезотерапията е, че с няколко процедури може да предотврати трансплантирането на коса.

Как протича самата процедура?
Това е инжекционна техника, с която директно в кожата се въвеждат коктейли от витамини, олигоелементи, растежни фактори и др. субстанции. Убожданията са повърхностни и почти безболезнени. Използват се много финни игли през 1-2 см в третираната зона. Обикновено процедурите се правят всяка седмица /5-6 серийно/, а след това поддържащо веднъж месечно.

За кой е подходяща тази терапия?

Методът се прилага при мъжки тип опадане на коса и дефлувиум при жени, предизвикан от ендогенни и екзогенни фактори - стрес, бременност, онкозаболявания и др. Обикновено видим ефект, в смисъл на подраст на нови косми е видим след първите 3-4 процедури.

Какви са ефектите от мезотерапията за коса?

Терапията води до ревитализация на космените фоликули, укрепване на космения корен и съответно спомагане поникването на здрава коса. Процедурата стимулира космения растеж чрез витамини от група В, освен това тя води до намаляване на косопада, подхранване и хидратиране на скалпа.

Kozmetikata.com


Клиника по естетична дерматология Jewel Skin
Адрес: гр. София 1007, бул. "Арсеналски" 125
GSM: 0884 070 748
http://www.jewelskin-clinic.com