Домашна козметика

Плодови маски за лице

  • 04.10.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Плодови маски за лице

Домашна козметика, Плодови маски за лице

Домашна козметика, Плодови маски за лице

Почистване
Това е една от най-важните части от ежедневната грижа за кожата. Когато правите почистване на лицето, порите се отварят, което й позволява да диша свободно. Това помага и по-доброто попиване на овлажняващия крем, усилва кръвообращението, придава на лицето сияещ вид. За да направите скраб в домашни условия е необходимо да вземете портокалова кора и да я изсушите на слънце. После смесете с 1 ч.л. овесени ядки, 1 с.л. от изсушената портокалова кора и добавете вода, за да получите гъста маса.
Нанесете тази смес на лицето с кръгови масажни движения и измийте с топла вода.

Овлажняване
За да направите такава маска, вземете един узрял банан, нарежете го на дребно, почти до каша и добавете чаена лъжица мед. И банана, и меда са отлични овлажняващи средства. Оставете маската на кожата и й позволете да изсъхне (15-20 мин), и едва тогава отмийте.

Маска от градински чай и ябълки помага да се намалят бръчките
Вземете една ябълка и отделете семената. Може да я пасирате или да я настържете. Добавете 2 ч.л. мед и ½ ч.л. градински чай. Нанесете готовата смес на лицето и я оставете поне 20 мин.
 
Маска за суха кожа
Най-ефективната маска за суха кожа включва в състава си горска ягода и мед. Намачкайте узряла дива ягода. Добавете мед и овесени ядки, за да получат гъста маса. Нанесете на лицето и оставете 20-30 мин. За да засъхне добре, може да добавите нишесте.

Kozmetikata.com