Домашна козметика

Рецепти за красота с розови листенца

  • 27.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Рецепти за красота с розови листенца

Домашна козметика, Рецепти за красота с розови листенца

Домашна козметика, Рецепти за красота с розови листенца

Едва ли има жена на този свят, която да не обича цветя. И особено рози. И в добавка към това, която не иска да бъде също толкова прекрасна, колкото и самото цвете. Ето няколко съвета за постигането на това.

Маска от розови листа
1 ч.л. нарязани ситно розови листа смесете с 1 ч.л. сметана (може да използвате и заквасена).
Готовата маска нанесете на лицето и шията. Измийте я след 20-25 минути.
 
Ако кожата е раздразнена, е необходимо да направите отвара от розови листа. Смесва се с картофено нишесте. Нанесете докато е още топло на лицето. Оставете за 15 мин. И измийте.  

Ако сте със суха кожа, препоръчително да ползвате масло от розови листа. Три чаши сухи листа от червени рози залейте с кайсиево или бадемово масло. Когато го налеете, трябва плътно да бъде покрито с розовите листенца. Загрейте докато листенцата се оцветят напълно. Оставете да се накисне добре. С това масло може да мажете сухата кожа по няколко пъти на ден.

Към вече казаното е необходимо да добавим, че при приготовлението на маски или масла на основата на розови листенца, не бива да използвате рози, купени в магазина, тъй като те могат да съдържат пестициди. Използвайте естествено растящи растения, а също и цветовете на розови храсти. 

Kozmetikata.com