Домашна козметика

Маски за лице с шоколад

  • 20.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски за лице с шоколад

Шоколадова маска
За такава маска са необходими 2 с.л. разтопен горчив тъмен шоколад и 1 ч.л. зехтин. Съставките се смесват и в топъл вид се поставят на лицето и шията. Тази маска едновременно почиства и подхранва кожата, придавайки й по-тъмен нюанс.

Шоколадов скраб
За приготлянето му са необходими 3 с.л. какао на прах или същото количество разтопен горчив шоколад, 1 ч.л. канела на прах, 1 ч.л. джинджифил на прах и мляко. Количеството на млякото се определя на око, така че да се получи не прекалено гъста маса. Канелата и джинджифила засили притока на кръв, което допринася за борбата срещу мастните натрупвания и подобряване на метаболизма. Сместа се нанася на чиста кожа. Заради добавените в какаото канела и джинджифил, получени от зърна, които действат като частици скраб.

Маска с лифтинг ефект
Черният шоколад и какаото са продукти, които имат подмладяващ ефект. За приготвянето на подмладяваща маска, която може да се използва за лице и тяло са необходими такива ингредиенти като шоколад, бяла глина, всякакъв вид плодов сок, може и няколко вида да бъдат смесени. Плодовият сок може да се приготви от плодове, с които разполагате вкъщи - лимон, малини. Маската се нанася върху лицето за 20 минути. Ако се появи пощипване, то маската е необходимо да се измие с топла вода. Благодарение на тази маска уморената кожа получава сияещ вид, тонус, а малките бръчки се изглаждат още след първия път.

Kozmetikata.com