Домашна козметика

Домашни маски за гладък корем

  • 25.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Домашни маски за гладък корем

Домашна козметика, Домашни маски за гладък корем

Домашна козметика, Домашни маски за гладък корем

Най-популярната маска със сметана
В затоплена сметана добавете 20 гр. суха мая, 2 супени лъжици мед и след около 20 минути няколко капки етерично масло от върбинка или здравец. След това се поставя върху  чиста кожа на корема за около 15 - 20 минути, след което се отмива с вода.

Глинена маска за кожата на корема
Тя намалява целулита,подобрява кръвообращението и помага за укрепване на клетъчните стени


За тази зона е подходяща черната глина

Вземете 500 гр. глина. Разтворете я с малко топла вода и я наложете върху кожата за 20-30 минути. Глинената смес покрийте с фолио затоплете. Може да добавите към тази маска и различни етерични масла, смлени билки, смляно кафе.
Преди да поставите маската върху кожата е добре
да обработите корема със скраб. Той ще подготви кожата за действието на маската, като премахне мъртвите клетки. За скраб може да се използва морска сол, която се смесва със сметаната. Подходяща е и утайката от кафе с отново смесена със сметана. 

Маска от коприва помага за отслабване
Вземете две супени лъжици сушена коприва и ги залейте с чаша вряла вода, след това оставете отварата за 10 минути на бавен огън. Когато течността стане гореща, напоете голямо парче марля, която е сгъната на няколко слоя и я поставете на корема. Тази маска е удобно да се прави в легнало положение. За активно въздействие на маската може да покриете корема с фолио или парче плат. Дръжте маската в продължение на половин час

Kozmetikata.com