Домашна козметика

Маски от бяла глина

  • 02.11.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски от бяла глина

Домашна козметика, Маски от бяла глина

Маска от бяла глина за суха, мазна и комбинирана кожа
Каолинът се смесва в равни части с талк (по половин супена лъжица). Сместа се разрежда с мляко до консистенция на сметана и се  маже на лицето за 10 минути, след изтичането на това време се измива с хладка вода. Ако имате комбинирана кожа, трябва да нанасяте тази маска само в Т-зоната (челото, носа, брадичката). След тази процедура кожата е добре почистена, порите са свити и е премахнат мазния блясък.

При проблемна кожа на лицето
1 супена лъжица каолин (бяла козметична глина) се разрежда с водка, наполовина разредена с вода и се размесва докато се получи кремообразно състояние. Добавете още една чаена лъжичка лимонов сок. Нанесете получената маса на лицето и след 8-10 минути изплакнете с вода със стайна температура.

Стягаща маска от бяла глина за отпусната кожа
Смесете по 1 супена лъжица сметана, мед, лимонов сок и бяла глина. За да не стане сместа прекалено гъста, се разрежда с малко мляко. Нанесете върху лицето и измийте  след 10 минути с вода със стайна температура.

Подобряване цвета на кожата и придаване на здрав външен вид
Няколко пресни листа от коприва се смесват с 1 супена лъжица сух липов цвят и се залива с половин чаша подварена вода. Покрива се и се оставя да изстине. След това 1 супена лъжица каолин се разрежда с прецедената течност и се добавят 5 капки витамин Е в масло. Нанесете върху лицето за 10-12 минути, след това измийте с хладка вода.

Kozmetikata.com