Домашна козметика

Маски за изтощена коса

  • 31.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски за изтощена коса

Домашна козметика, Маски за изтощена коса

Домашна козметика, Маски за изтощена коса

Домашна козметика, Маски за изтощена коса

Възстановяваща маска с морски зърнастец

2 супени лъжици плодове морски зърнастец внимателно се размесват в дълбока купа, разбъркват се с две супени лъжици мляко и постепенно се излива 2 супени лъжици бяла глина. Нанесете получената смес върху косата, а след това изплакнете с топла вода и шампоан.

Възстановителна маска за суха коса

Внимателно се смесят две супени лъжици плодове от офика в дълбок тиган, като изстискате сока. 1 жълтък се смесва с 1 чаена лъжичка мед, като се добавя и сока. Получената течност се нанася внимателно върху косата за 15 минути, преди да измиване.

Ревитализираща маска с бяла глина за изтощена коса

2 супени лъжици бяла глина се смесва с брашно, като постепенно се налива 0,5 чаша мляко и 5-6 капки етерично масло от маточина и 1 супена лъжица овесено брашно. Сместа трябва да бъде със средна гъстота. Нанася се равномерно върху косата за 20 минути преди миене на главата.

Възстановяваща маска с розова глина

1 супена лъжица зехтин, смесено с 1 супена лъжица заквасена сметана и 2-3 капки лавандулово етерично масло. В тази смес внимателно се добавят 3 супени лъжици розова глина. Трябва да се получи хомогенна смес. Нанесете на косата за 30 минути, завийте с найлонов плик и върху него с хавлиена кърпа. След това измийте маската с шампоан.

Възстановителна маска за всеки тип коса

Вземете по една супена лъжица мед, сметана и ракия. Смесете ги и втрийте в кожата на главата (не е необходимо преди това да се мие косата).  Втрийте добре в корените, сложете шапка и увийте с кърпа. Останете час и половина. Изплакнете с топла вода, след което можете и да не миете косата. Правете не повече от веднъж на 10 дни.

Kozmetikata.com