Домашна козметика

Рецепти за околоочната зона

  • 24.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Рецепти за околоочната зона

Домашна козметика, Рецепти за околоочната зона

За да премахнете торбичките под очите опитайте следващите няколко домашни рецепти.

Една супена лъжица изсушена лайка залейте с 1 чаша подварена вода, покрийте и оставете за 10-15 минути. След това с помощта на памучни тампони, потопени в получената отвара поставете на клепачите за най-малко 15 минути. Тази популярна рецепта също помага при възпаление на очите. По същия начин действат и отварите от липов цвят, очанка или сухи или свежи листа от мента.

Лайката може да се смесва и с чай, за това налейте чаша подварена вода с 1 супена лъжица черен или зелен чай, както и същото количество изсушени цветчета от лайка. Използвайте като компрес, както и по-горе.

Добре помага срещу отоци на клепачите и брезова отвара
5-6 пресни листа от бреза се заливат с 1 чаша студена минерална вода и се оставят за една нощ. Или се заливат с подварена вода и се покриват така за 2-3 часа. След това течността се прецежда и се поставят напоени тампони върху клепачите за 15-20 минути.

Картофът, освен че е прекрасно средство за защита срещу тъмни кръгове, помага и за премахването на подпухналост и торбички под очите си. Най-лесният начин е да се сложат кръгчета от обелен картоф за 20-25 минути. А може да го настържете на ренде, смесва се с равни количества магданоз и копър и се поставя за около 20 минути на клепачите. Отгоре е препоръчително да се постави марля. Естествено всички тези процедури трябва да правите в легнало положение. За по-голямо удобство може да използвате и сварен картоф, а най-подходящо е пюрето от него.

Kozmetikata.com