Домашна козметика

Маски за лице с банан

  • 27.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Маски за  лице с банан

Домашна козметика, Маски за  лице с банан

Домашна козметика, Маски за  лице с банан

Подхранваща маска
Добре размачкайте сърцевината на половин узрял банан. Добавете един яйчен жълтък, разбит с 1 чаена лъжица растително масло (може да се използва всякакво). Смесете всичко и нанесете на лицето. След 15 минути измийте с топла вода. 

Стягаща смес при мазна кожа на лицето
1 супена лъжица от сърцевината на банана смесете с 1 чаена лъжица лимонов сок и 1 яйчен белтък. Разбийте всичко с миксера и нанесете на лицето. След 15 минути измийте с хладка вода. Тази маска може да помогне и за избелване на кожата на лицето.

Тонизираща маска

Намачкайте сърцевината на половин банан, и я смесете с 1 голямо парче портокал без кора и без семките. Получената смес наложете на лицето за 15 минути, после отмийте с влажен памучен тампон, след което наплискайте лицето с подварена вода със стайна температура. При много чувствителна кожа на лицето тази маска не се препоръчва да се прилага.

За нормална кожа на лицето
Сърцевината на половин банан внимателно размесете с две супени лъжици сметана и нанесете на лицето. След 15 минути измийте с хладка вода. Ако кожата на лицето е суха, то може да добавите един разбит яйчен белтък.

За суха кожа на лицето
Половината от обелен банан настържете на ренде. Добавете 1 яйчен жълтък, 1 чаена лъжичка оризово масло (може да използвате и всеки друг вид растително масло) и пшеничено брашно, така, че да се получи гъста каша. Наложете я на лицето за 15 минути, след това измийте с топла вода.

Kozmetikata.com