Домашна козметика

Гомаж за лицето

  • 23.11.2018
  • Автор: Деси Исаева
Домашна козметика, Гомаж за лицето

Гомаж е крем, който се нанася върху кожата и се оставя върху нея за няколко минути. По това време веществата, в него разтварят нечистотиите по кожата и привличат мъртвите клетки. След като изсъхне, се отстранява от кожата.

Сам по себе си гомажът е много лек пилинг, който почиства и подновява кожата. Той е с по-нежно действие от пилингите и ексфолиантите.

В допълнение към почистването и подхранването на кожата при използването на гомаж има и масаж на кожата, който подобрява потока на кръвообращението.

Тази процедура е подходяща дори за най-деликатната и чувствителна кожа, защото действа много внимателно. Все пак и при нея трябва да се внимава, когато кожата е много тънка, лишена от еластичност и склонна към разтягане. Не бива да се използва при купероза или възпаление на кожата.

Тъй като гомажът премахва мъртвите епителни клатки, кожата се подновява и е доста чувствителна, препоръчителното време за използването му е есента, зимата и ранната пролет, когато слънцето не е твърде силно.

Можем да използваме готов гомаж...
Анти-ейдж гомаж за блясък от GATINEAU
Дълбоко и нежно почистване. Ексфолиант, подходящ за чувствителна кожа, който заглажда бръчките. Съдържа компекс от растителни и етерични масла.

GOMMAGE INTÉGRAL (Гомаж интеграл) Нежен ексфолиращ гел
Може да се ползва за лице и тяло. Този ултра лек 2 в 1 продукт е грижа за кожата, която деликатно ексфолира и почиства, без да причинява агресия, оставяйки я чиста, сияйна и изключително мека. Благодарение на ексфолиращи микрочастици, този продукт нежно премахва мъртвите клетки и стимулира клетъчното обновяване. Специално подбрани почистващи компоненти премахват всички замърсявания.

... Или да си приготвим сами такъв
Гомаж за суха и комбинирана кожа
2 с.л. грис
1 с.л. смлени овесени ядки
2 с.л. сметана
настъргана кора от портокал


Смесете продуктите и ги разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Нанесете на лицето и оставете да преседи 10 мин. След като изсъхне, масажирайте лицето с върховете на пръстите си, докато гомажът започне да се отлепя. Изплакнете обилно с вода.

Този домашен гомаж почиства порите и подобрява кръвообрашението.

Kozmetikata.com