Домашна козметика

4 трика да спрем потенето

  • 15.08.2018
  • Автор: Деси Исаева
Домашна козметика, 4 трика да спрем потенето

Наред с излизащите нови и ефектифни средства против потене, някои почитатели на натуралните продукти предпочитат използването на домашната козметика.

Ако искате да спрете потенето с купешки продукт изцяло на основата на натурални продукти, то тогава може да използвате някои от тези.

Ако се доверявате предимно на изпитаните домашни рецепти, то ето няколко трика, които действат неподозирано добре.

Натъркайте подмишниците с картоф
Тъй като картофите са богати на калий, предотвратяват потенето. От друга страна те абсорбират прекомерно отделяната пот. Натъркайте подмишниците, дланите и стъпалата си със суров картоф и оставете да попие добре.

Масло от розмарин
Смесете 50 мл вода с 3-4 капки масло от розмарин. За удобство може да поставите сместа във флакон с пулверизатор и да използвате като дезодорант. Розмаринът има силни анти-бактериални свойства и предотвратява неприятната миризма при потене.

Ябълков оцет след къпане

Ябълковия оцет ефективно унищожава бактериите, предизвикващи лошата миризма на потта. Натрийте ямките на подмишниците с оцета след къпане. Не използвайте оцет ако кожата ви е много чувствителна.

Свежа краставица
При повишена склонност към изпотяване кожата може да се освежи, като се натърка с резенчета краставица или с прясно изстискан сок от нея. Крастатвицата се препоръчва и при изобилно потене на лицето.

Kozmetikata.com