Домашна козметика

Пакетчета чай срещу подпухнали очи

  • 10.07.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Пакетчета чай срещу подпухнали очи

Домашна козметика, Пакетчета чай срещу подпухнали очи

Торбичките, сенкте и тъмните кръгове под очите са много често срещан проблем, който пречи на самочувствието и красотата на широк кръг от хора. Има редица начини за справянето с него, а един от най-простите и най-достъпни методи са с чаените торбички.

Често срещани причини за подпухнали очи и тъмни кръгове
Липсата на сън е една от най-честите причини. Твърдението "Сънят е красота" не е мит. Добрата хигиена на сън е от огромно значение за това как изглеждате и се чувствате всяка сутрин.
Алергии от всякакъв вид също могат да причинят издуване на очите и тъмни кръгове. Ако подпухналостта не е постоянна, а се отключва от време на време, вероятно е породена от алергична реакция и е необходимо да се открие причинителя.
Диета с много сол също може да доведе до задържане на течности, което води до подпухнали очи, както и отичане на други части от тялото.

Какъв чай да използвате

Подобно на кръгчетата от краставици, охладените чаени торбички са известни с качествата си в домашната козметична терапия. Повечето охладени чаени пакетчета, без значение от вида им действат релаксиращо. Що се отнася до конкретния проблем, най-ефективни са торбичките с кофеинов чай. Кофеинът е известен със свойството си да стяга кръвоносните съдове под кожата и така се намалява подпухналостта на кожата. Танините в чая имат същите свойства.

Как да използвате чаените пакетчета

Киптене вода и накиснете две пакетчета с чай. След минута може да се насладите на топлата напитка, а пакетчетата да отделите, да изчакате а поизстинат, да ги охладите за няколко минути във фризер и да ги наложите на очите си. Натиснете ги внимателно, за да сте сигурни, че са в контакт с кожата. Дръжте главата си наклонена назад, а очите – затворени. Оставете да подействат 10-20 минути или повече

Този ритуал за красота е добре да правите 2 пъти в седмицата. Имайте в предвид, че ако правите този ритуал вечер, е добре да избягвате да пиете кофеинов чай преди сън.

Kozmetikata.com