Домашна козметика

Великденска дълбоко почистваща маска с яйце

  • 05.04.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Великденска дълбоко почистваща маска с яйце

Наред с великденското почистване на дома и боядисването на яйцата отделете време да почистите и лицето си. Всичко от което се нуждаете е едно яйце.

Процедурата, която ви предлагаме е идеална за разширени пори. Много е лесна, а в същото време се бори с несъвършенствата, белезите, черните точки и стяга кожата.

Вземете едно яйце и отделете жълтъка от белтъка. Сложете ги в отделни купи.

Първи етап - пилинг
Разбийте белтъка с вилица до побеляване. Вземете четка или памучен тампон и нанесете белтъка върху предварително почистена и подсушена кожа на лицето, като пропуснете зоната около очите. Вземете лист хартия за печене или друга здрава хартия, накъсайте я на ленти, така, че да ви е удобно да я залепите на цялото си лице върху белтъка още докато е влажен. После изчакайте да изсъхне 20 мин или докато хартията се втвърди. Хванете краищата и дръпнете в посока от брадичката към челото. С премахването на хартията с белтъка, ще отстраните и мъртвата кожа и черните точки от лицето си. Изплакнете лицето с хладка вода.

Втори етап - подхранване
След почистването, подхранете лицето си с другата част на яйцето - жълтъка. Смесете го с 1 с.л. кокосово или 7-8 капки бадемово масло. Нанесете сместа и размажете маската на лицето си. Оставете да действа 15 минути, след това я изплакнете с топла вода.

След тези процедури лицето ви ще бъде почистено в дълбочина, а кожата подхранена.

Не правете тази маска ако имате алергия към яйца.

Kozmetikata.com