Домашна козметика

Бяла глина каолин за чиста и блестяща кожа на лицето

  • 21.02.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Бяла глина каолин за чиста и блестяща кожа на лицето

Полезният каолин има антисептично действие и поради това влиза в състава на много продукти за чувствителна кожа и бебешки пудри. Подходящ е и за кожа склонна към алергии,  раздразнения, зачервявания и акне.

Бялата каолинова глина предотвратява раздразнението на кожата, подхранва идеално и в същото време премахва замърсяването и мъртвите клетки. Може да се използва както за лицето, така и за тялото – акне по гърба.

Подходящи добавки съм каолина са бадемово, арганово и масло от рози.

След употребата на маски с бяла глина лицето става гладко, а кожата освежена и успокоена, с видимо намалено зачервяване и естествен здравословен блясък.

Предлагаме ви 3 лесни маски с каолин, които да пробвате в къщи в зависимост от вида кожа.

Каолинова маска при суха кожа
50-80 гр каолин
5 гр глицерин
20 мл вода

Продуктите се смесват, разбъркват и маската се нанася на лицето. След 20 минути се измива с хладка вода.

Каолинова маска при кожа склонна към акне
1 с. л. каолин
1/2 ч. л. мед
½ с.л. лимонов сок

Продуктите се смесват и се бъркат, докато сместа стане хумогенна. Нанася се на лицето и се оставя да изсъхне добре и започне да се лющи. Измива се със студена вода и се нанася подходящ за мазна кожа крем.

Хидратираща маска с каолин

2 с. л. каолин
2 с.л. пасирана краставица

Смесете продуктите и бъркайте до получаване на гладка и еднородна паста. Нанесете я на лицето и шията и останете с маската да подейства в продължение на 5-10 минути, след това изплакнете с топла

Бяла глина Kaolin за чувствителна кожа от Nacomi, която може да използвате в маските си или самостоятелно. Тя е с антибактериални, противовъзпалителни, изглаждащи, озаряващи и успокояващи свойства. Изключително нежна, подходяща за суха, чувствителна кожа, с напукани капиляри и първи признаци на стареене.

Kozmetikata.com