Диети и фитнес

7 начина да горите бързо калории

  • 12.06.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, 7 начина да горите бързо калории

Изгарянето на калории е основният начин за отслабне. Калории, които поемаме с храната, когато не се изразходват, по-късно се превръщат в мазнини, които ни правят дебели. Ежедневните физически дейности не са достатъчни за намаляване на мазнините. Нуждаем се от допълнителни упражниния и някои други тънкости...

1. Във фитнеса
Само вдигането на тежести не изгаря много калории. Необходими са кардио упражнения. Комбинацията от вдигане на тежести и кардио тренировки спомага за увеличаване на метаболизма. Залагайте на повече повторения с малка тежест.

2. Натоварвайте всички мускулни групи
Правете комбинации от различни упражнения за по-добър резултат. Различни упражнения са ефективни за определени части на тялото ви. Добрата комбинация може да изгори до 300 калории на тренировка. Можете да комбинирате бягане с вдигане на тежести, спринт с коремни преси и клякане. Тези упражнения може да правите и в къщи.

3. Спортувайте в къщи
За увеличаване на физическата активност може да изберете спорт с компания. Така тренировките ще са много по-приятни. Подходящи са спортове като бадминтон, бокс, прескочи кобила :) и т.н.

4. Практикувайте йога
Йогата едновременно напряга мускулите и освобождава духа. От йога ще имате не само физическа полза, но тя ще спомагне за облекчаване на психологическия стрес и настроението.

5. Хапвайте здравословно
Не е нужно да спазвате някакви строги хранителни режими. Достатъчно е да приемате храна, която е полезна за тялото ви. Включете храни с по-ниско съдържание на мазнини. Яжте повече риба. Попълнете диетата си с различни влакна, като спанак, броколи, аспержи, карфиол и т.н., които отнемат време за смилане. Приемайте много плодове и плодови сокове всеки ден.

СУПЕР ХРАНИ - В ИМЕТО НА НАШЕТО ЗДРАВЕ в онайн магазин shop-4health.com.
Зелена елда, зелен ечемик, кралска елда, фин зелен овес

6. Пийте много вода
Водата не е само животосппасяваща течност. Тя ще ви помага да изгорите калориите си. Пиенето на 500 мл студена вода в рамките на 10 минути увеличава метаболизма ви до 30-40% за следващите 30 до 40 минути.

7. Заредете се със зелен чай
Много от нас не го харесват като вкус, но освен, че е силен аксиоксидант, той също увеличава метаболизма. В скорошно проучване е установено, че който приема зелен чай три пъти дневно, увеличава метаболизма си с 4%. Това означава, че можете да изгорите около 60 калории всеки ден, само като пиете зелен чай.

Kozmetikata.com