Диети и фитнес

Диета с киви за отслабване и при високо кръвно

  • 17.02.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, Диета с киви за отслабване и при високо кръвно

Не е тайна, че кивито съдържа ензими, които ускоряват изгарянето на мазнините и това го прави чудесен диетичен продукт. Високото съдържание в него на витамин С, както и на витамини РР, Е, В1 и В2,  калий (около 120 мг в плод среден размер), магнезий, желязо, калций и фосфор, доказват здравословните му свойства. Тук ще ви предложим различни по дълготрайност диетични хранителни режими с киви, които ще се отразят благоприятно на цялостното ви здраве, ще подобрат състоянието на кожата и ще намалят излишните килограми.

Диета с киви за 1 ден
По скоро тази диета е разтоварваща, но може да се прави веднъж седмично във фиксиран ден от седмицата и тогава ще има отслабващ ефект. По време на този ден е необходимо да се приеме 1 кг киви на някомко приема 5-6. Единственото друго, което може да приемате този ден е вода.

Диета с киви за 4 дни.
Тук важна е здравословната комбинация от киви, млечнокисели бактерии и пилешка супа.
Закуска: едно киви и бурканче нискомаслено кисело мляко
Втора закуска: киви и чаша билков чай
Обяд: 2 кивита и 1 порция пилешка супа.
След обедна закуска: 1 киви и 1 чаша кисело мляко, 1 филия хляб от пълнозърнесто брашно
Вечеря: 3 кивита и 1  порция пилешка супа.
По време на диетите е забранено да се използват други продукти като: алкохол, чай, кафе. Необходимо е да пиете много вода.

Диета с киви за 7 дни
В рамките на седмица консумирайте, киви, варени яйца, пилешка супа, пилешка пържола, салата от зеленолистни зеленчуци, кисело мляко.
Примерно меню
Закуска: 1 варено яйце, 2 броя киви, чай/кафе;
Обяд: 200 г варени пилешки гърди или печена на скара пилешка пържола, 3 броя киви, 150 г салата (спанак, айсберг, маруля);
Вечеря: 3 броя киви, 200 г извара или 150 г печено на плоча сирене;
Преди сън: 250 мл айрян.

Разширен диетичен режим за 28 дни
Високото съдържание на калий прави кивито незаменимо при високо кръвно налягане. Норвежки изследователи установили, че кивито може да помогне в борбата срещу болести на сърцето, тъй като то има способността да изгаря мазнините, блокиращи артериите и води до намаляване на риска от кръвни съсиреци. Ефектът от тази диета, според учените, се проявява след 28 дни. За този период с 18% се намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и с 15% намалява нивото на вредните мастни киселини в кръвта. Въз основа на заключенията си, те препоръчват ежедневно да се ядат по 2-4 кивита, като десерт след хранене.  Основните хранения може да не се променят драстично, като е добре да се справя принципа, количеството на вечерята да е наполовина от обяда.

Kozmetikata.com