Диети и фитнес

4 стъпки и 6 минути дневно за стегнато дупе

  • 17.09.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, 4 стъпки и 6 минути дневно за стегнато дупе

1. Задръжте колкото можете по-дълго

Диети и фитнес, 4 стъпки и 6 минути дневно за стегнато дупе

2. От това положение - изтласквайте крака

Диети и фитнес, 4 стъпки и 6 минути дневно за стегнато дупе

3. От това положение изнасяйте ръце напред

Диети и фитнес, 4 стъпки и 6 минути дневно за стегнато дупе

4. Ако гледате нагоре, упражнението е по-трудно

Дупето представлява голям (най-големия) мускул и за да изглежда в добра форма се нуждае от стягане. Едва ли има някой, който да не мечтае за повдигнато и добре оформено дупе. За съжаление тази част от тялото има лошата способност да лепи лесно всички излишни калории. Важното е, че има надежда, стига да има старание.

Необходимо е само старанието да бъде насочено във вярна посока. А ето и 4 упражнения, за които са необходими само 6 минути, но изпълнявани ежедневно, със сигурност ще имат добър резултат:

1. Разтягане за краката и бедрата

Отпуснете ръцете си. Изнесете десния си крак и леко се наведете. Пръстите ви трябва да опират земята. Повдигнете крака си встрани - бедрата трябва да са в хоризонтално на пода положение. Задръжте няколко секунди и отпуснете. Повторете с другия крак. Правете по 12-16 повторения.

2. Упражнение – ритник

Легнете на пода и повдигнете десния си крак като вдишвате дълбоко. Отпуснете крака издишвайки. Трябва да се стараете да повдигате крака си до вертикално положение. Ритнете с крак, сякаш ритате топка. Повторете 16 пъти, преди да смените крака. Използвайте бедрата си, за да оттласнете крака като ги повдигате, задържайте и приближавайте коленете към раменете си. Правете упражнението колкото можете по-бързо, ще усещате напрежение в бедрата и дупето си.

3. Специално за дупето

Това е много ефективно упражнение, специално за дупето. Поставете ръцете и коленете си на пода, отпуснете цялата си тежест на колене и изпънете ръцете си напред. Стегнете бедра. Останете в тази позиция 30-45 секунди, докато усетите напрежение в бедрата, дупето и гърба.

4. Кучешко разтягане

Застанете в кучешка поза. Постепенно доближавайте бедрата си до пода като разтягате краката си. Изтеглете раменете си надолу като очите ви са насочени към тавана. Останете в тази позиция 30-45 секунди, докато мускулите на дупето ви се напрегнат. Леката болка при такива упражнения говори за изгарящ ефект. Върнете се в изходна позиция.

Виждате, че няма нищо сложно в тези упражнения и съвсем не изискват часове усилена работа. А ефектът върху дупето, краката и гърба си струва.

Гергана Кангалова


rezultatite sa ujasni samo si dokarah muskulna treska
еми значи има ефект щом си си докарала мускулна треска
e ti kakvo iskash .. vinagi pyrviya pyt ima muskylna treska no posle svikvash ;d
spored men za6toto e vse pak nqkakv sport
vinagi trqbva da ima muskolna treska ina4e ni6to ne stava,
Нали не очаквате резултат след първата тренировка още ?!
ами след първата тренировка няма да има обсолютно никъкав резултата чрез първата тренировка само подготвяш организма ве4е след 2-та 3-та ще има Успех !
zavisi kolko kilograma ste, kolko maznina ima po vas. a efekt shte vidite nai-rano sled 2-3 MESECA!!!
Аз сам спортиска.. и правя тези упражнения... и има ефект..
Ako ste po malki kato naprimer na 12 podhodqshti li sa tezi trnirovkii