Диети и фитнес

Диета с ядки

  • 24.11.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, Диета с ядки

Ядките са подходящи за всяка диета. Препоръчва се да са сурови, но няма да ви навредят и печени, със съвсем малко сол. Те са засищащи и имат допълнителни ползи за организма.

Повечето сурови ядки са много полезни при спазването на специална диета. Заедно с рибата, те съдържат витамин Е и омега-3 мастни киселини, протеини и фибри. Имат свойството да засищат и потискат апетита.

Ето някои от ядките, подходящи за диети за отслабване.

Най-ниско калорични – 160 калории в 40 гр –  са бадемите. В 20-25 ядки съдържат 6 гр протеини и 14 гр мазнини. Те съдържат повече калций от всички други ядки, което ги прави изключително полезни за цялостното здраве на организма. Освен това, те са богати на фибри и витамин Е.

Кашуто е не само вкусно, но и идеално за диетичен режим. В 16-18 ядки има 5 гр протеини и 13 гр мазнини.

Две шепи Шам-фъстък - около 45-50 ядки ще ви дарят 6 гр. протеини и 13 гр. мазнини.

Не прекалявайте с фъстъците. Макар да са изключително полезни, богати на фолиева киселина, която е много важна за правилното развитие на мозъка и профилактично средство срещу западане на умствените възможности, те са доста калорични. 40 гр. фъстъци съдържат около 170 калории, 7 гр. протеини и 14 гр. мазнини. Те обаче са много подходяща храна за вегетарианци.

Добри комбинации...
Комбинирайте ядките с плодове и сокове - така те ще улеснят храносмилането и разграждането на захарта. Добавяйте ги към салати, кисело и прясно мляко.

Диета с ядки и сушени продове за 3 дни
Тази диета е подходяща за постещи. Най-подходящите сушени плодове са кайсии, стафиди и сини сливи.

Какво да се конкумира?
За деня са ви необходими 150-200 гр ядки и около 300 гр сушени плодове. Хапвайте ги в продължение на целия ден, като разделите приема им на няколко пъти.

С този хранителен режим не бива да се прекалява, макар и да дава на организма необходимите му витамини, въглехидрати и мазнини. Не се препоръчва за хора с чернодробни и стомашни заболявания.

Kozmetikata.com