Декоративна Козметика

Перфектен грим с… лъжица

  • 06.01.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Декоративна Козметика, Перфектен грим с… лъжица

Тайните на гримьорите нямат край. А невероятните открития, които правим всеки ден в опита си да бъдем по-красиви, могат да бъдат направо смайващи. Как например кухненски инструмент, какъвто е лъжицата, може да ни помогне в гримирането? Ето как!

Спирала без размазване
Поставете пластмасова лъжица, с извитата си част напред, когато нанасяте спирала върху миглите си. Така те ще са перфектно туширани, а кожата под тях ще се запази чиста. По този начин може да нанасяте спирала и върху долните или горните мигли, особено ако те са къси, а вие неуверени в гримирането.

Лъжички срещу торбички

Ако като се събуждате сутрин очите ви са подути, може да използвате ледени лъжици, за да възвърнете бързо добрия си външен вид. Сложете две метални лъжици от вечерта във фризера, а на сутринта, поставете гърбовете на студени лъжици под очите, най-близо до вътрешните ъгли. С лек натиск бавно плъзнете лъжиците към външните ъгли. Оставете студените лъжици върху очите си за 2-3 мин.

Перфектна очна линия
Използвайте дръжката на лъжицата и заоблените и ръбове, за да очертаете идеална очна линия. Така няма опасност да сбъркате ако ръката ви трепери.

Извити мигли
Този класически начин за извиване на мигли е познат още на бабите ни, още когато щипките за мигли не са били изобретени. Техниката за извиване е следната: поставете извитият ръб на лъжицата точно над миглите си, с гърба на лъжицата срещу клепача и с пръста си, натиснете леко миглите срещу ръба и задръжте. Местете пръста си по ръба на лъжицата, докато извиете изцяло миглите си. Може предварително да загреете лъжицата със сешоар, така ще съкратите времето за притискане и ще засилите ефекта.

Извити и плътни вежди

Когато се налага да рисувате веждите си допълнително с молив за вежди, а се опасявате, че не сте добър художник и може да направите веждите си различни, то лъжицата отново може да ви помогне. Поставете я на желаното място на веждата и рисувайте над нея без да натискате прекалено.

Сложете си руж

С помощта на лъжица може лесно да откриете скулите си и да нанесете руж на правилното място. Сложете лъжицата на изпъкналата част на скулите си. Мястото за подчертаване е точно под ръба й.

Kozmetikata.com