Декоративна Козметика

В какъв ред да поставим грима си, според гримьора на Бионсе

  • 20.07.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, В какъв ред да поставим грима си, според гримьора на Бионсе

Е, повечето от нас нямат честта и удоволствието да имат собствен гримьор, но това не пречи да почерпим опит от гримьорите на известните. Сър Джон, гримьор на редица звезди, сред които и Бионсе, ни разкрива реда, в който да поставим някои козметични продукти, за да получим възможно най добър резултат в гримирането.

Кожата
Започнете гримирането, като обтриете лицето си с подходящ за вида на кожата ви лосион. "Когато се стимулира притока на кръв към кожата и подготвим кожата с овлажняващ крем, гримът ще се нанесе и задържи по-добре и по-дълго", казва сър Джон.

Очите
Цветният молив и сенките за очи са склонни да се размажат още докато ги нанасяте върху лицето си, особено в горещините. За да се застраховате, че дори това да станеняма да ви притесни, си подгответе клечка за уши или памучен тампон, натопен в мицеларна вода или мляко за отстраняване на грим. Ако нещо някъде се обърка, бързо може да коригирате грешката.

Коректор
След като поставите грим на очите и почистите ако върху кожата са попаднали частички от сенките, нанесете тънък слой фон дьо тен или друг оцветен изравнител на тена. Нанесете коректор под очите до върховете на скулите, около ноздрите, малко по брадичката, надолу по носа и по челото. "Не е нужно да се използва много, дори и малко количество ще създаде свеж ефект", казва сър Джон.

Устните
Чак когато кожата на лицето ви изглежда съвършена може да нанесете червило в желания от вас цвят.

Бузите
Нанасянето на цвят върху бузите ще ви помогне да балансирате нюанса с останалата част от грима – очите и червилото. Можете да добавите бронзант или изкрящи частици, които да дадат на лицето ви повече топлина и изразителност.

Kozmetikata.com