Декоративна Козметика

Стробинг - най-новото в грима

  • 14.07.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Стробинг - най-новото в грима

Изкуството да уловиш светлината и я превърнеш в отблясък върху кожата – така може би биха се изразили художниците за стробингът. Казано по-просто това е техника в гримирането, която замества контурирането.

Според гримьорът Даниел Мартин това е "подчертаване без да се създава дълбочина". Техниката се състои във фино подчертаване на лицевите черти, избягвайки грубите светлосенки. Тя има за цел да подчертава всички онези по-изпъкнали части на лицето, като например скулите, моста на носа, средата на челото и брадичката.

По този вид гримиране се вманиачиха редица звезди. Ким Кардашян дори пусна свое видео в мрежата, колко лесна и достъпна е техниката за гримиране.

Ние харесваме стробингът, защото създава естествено излъчване и е еднакво приложим, както за дневен, така и за вечерен грим.

За по-светли  до средни тонове на кожата са подходящи продукти със сребристи или светли златисти частици. За средна до тъмна кожа изберете златисто и медено – цветове, които ще съживят вида на кожата и тя няма да изглежда пепелява.

Kozmetikata.com