Декоративна Козметика

5 грешки в грима, когато остаряваме

  • 29.07.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, 5 грешки в грима, когато остаряваме

Тук ще споменем  някои от най-големите грешки, които жените правят с грима си, когато остаряват. Не става въпрос само за това дали умеем да си поставяме грим или не, а за това дали избираме подходящия грим, съобразен както с външността ни, така и с възрастта ни.

1. Слагате грима си перфектно. Правите го от години. Е да, но вече лицето и кожата ви не са същите и явно се нуждаете от промяна, за да подчертаете моментната си красота. Ако слагате очна линия, намалете яркостта, това се отнася и за червилото.

2. През деня използвате същият грим, какъвто и вечер. Тежкият грим за ежедневието не е най-доброто решение. Използвайте кафяви, вместо черни сенки. Подходящи са и бронзовите сенки.

3. Вместо пудра използвайте ВВ крем. Кожата ви с годините става по-суха и пореста и с пудрата рискувате да подчертаете, а не да скриете годините си. Ако използвате фон дьо тен, подберете такъв, който отговаря на възрастта на кожата ви. Цветът му не бива да е нито светъл, нито много тъмен.

4. Внимавайте с веждите. Ако като млади сте ги скубали прекалено, най-вероятно в момента те са доста тънки и не растат, както бихте искали. Не слагайте много тъмен молив. Използвайте по-светли тонове  или сенки за вежди.

5. Използвате твърде ярко червило. Сменете го с такова, което е по-близко до естественият цвят на устните ви. Така фините бръчици около устните ви няма да се забелязват чак толкова.

Kozmetikata.com