Декоративна Козметика

Перманентен грим за трайна хубост

  • 23.07.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Перманентен грим за трайна хубост

Декоративна Козметика, Перманентен грим за трайна хубост

Перманентният грим е особено подходящ за през лятото. Поставен веднъж, издържа няколко години, не се маха на плажа, не се разтича от потта. Повече за него, процедурата по поставянето му и грижата за лицето след това споделят специалистите от Магама.

Перманентният грим представлява вкарване на бои с най-фини игли под кожата на устни, вежди и клепачи. С помощта на високотехнологичните уреди цветните пигменти се нанасят без натиск във втория слой на кожната повърхност. Поради липсата на нерви и кръвоносни съдове в този слой на епидермиса процедурата е почти безболезнена и безкръвна. Използват се минерални и органични бои, които не предизвикват алергия. Цената на подобна процедура е между 150 и 300 лева, в зависимост от качествата на използваният материал и мястото. Поставянето трае около 20 – 30 минути.

Перманентен грим се прави на лицето, като в 70% от случаите това са вежди, 20% – устни и 10% – очна линия. Най-болезнено е поставянето на клепачите. Следват устните - там се слага местна упойка. А при очертаването на вежди с този тип грим, почти няма болка.

Лицето се почиства от грима с тоалетно мляко. Първо, веждите се оформят с пинцета и ножичка. Рисуват се с молив и се уеднаквяват, за да се види как ще изглеждат. Уточнява се цветът според косата, очите и тена на кожата. Обикновено се избира черен, кафяв, светло или тъмнокафяв цвят, след което се пристъпва и към самата процедура. Трябва да се има предвид, че кожата на всяка жена преди и по време на менструация е по-чувствителна, затова процедурата се препоръчва след цикъл.

В рамките на 10 дни мястото се третира с мехлем на билкова основа. То не трябва да се мокри, да се излага на слънце или солариум. Коричката не се премахва насилствено, за да се запази пигментът.

Гримът се задържа от 3 до 6 години. След третата година процедурата е добре да се повтори, защото пигментът избледнява. За отстраняването му се предлага безцветен разтвор, който също се вкарва в кожата с машинка.

Kozmetikata.com

Фото: © MAGAMA
По текст на сп. Coiffure Beauty