Декоративна Козметика

Коректорът – кога и как се ползва

  • 26.03.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Коректорът – кога и как се ползва

Коректорът е онзи козметичен продукт, който без много усилия помага да заличим всички недостатъци по кожата и придава на лицето ни перфектен външен вид. Той може да се нанася върху проблеми зони като пъпчици, лунички, петна и зачервявания, както и да покрива следите от умора и тъмни кръгове по очите. Освен всичко това, той е и чудесна основа за грим. Въпреки, че е лесен за използване, има някои тънкости, които е полезно да знаете за нанасянето му.

Коректорите биват няколко вида – стик, течен, кремообразен, компактен, под формата на молив, а може и да е под формата на палитра с различни нюанси.

Най-популярни са стикът или течен коректор. Те са едноцветни и покриват равномерно цялото лице. За зоната около очите е добре да се ползва малко по-светъл нюанс коректор, за да постигнете приветливо излъчване и отпочинал вид. Течните коректори са най–често използвани за тъмни кръгове под очите, те са със средно покритие и са лесни за нанасяне. Кремообразните и моливните коректори е добре да се използват за корекция на детайлите.

Коректорът-палитра е съчетание от два или повече цвята, предназначени да заличат всички несъвършенства по кожата. Предимството им е, че ползвате един продукт, а можете да създадете на лицето си, съвсем различно излъчване. Ако решите да ползвате такъв продукт е добре да имате някаква теоретична подготовка в областта на гримирането. Например е добре да знаете кой нюанс на коректора кога се използва е защо…

Как да нанасяте коректор
Разбира се това зависи от това на какъв вид коректор сте се спрели. При течен корестор и стик сложете няколко точици и разнесете внимателно с потупващи движения или подходяща четчица. В зоната около очите поставяйте коректора само с пръсти с леки потупващи движения, без да разтягате нежната кожа.

Един от често задаваните въпроси за коректорите е дали може да се използва един и същ коректор и върху пъпки и под очите. Не е препоръчително това да се случва. За пъпките се използва матиращо плътно покритие в същия цвят като фон дьо тена. А за прикриване на тъмните кръгове е нужна кремообразна текстура по възможност със светлоотразяващи частици. Когато използвате коректор за тъмни кръгове, изберете такъв, съответстващ на цвета на кожата ви или един тон по–светъл от основата на грима. Ако имате торбички под очите се препоръчва коректор с цвета на кожата ви.

Коректорите в цвят е добре да се използват от специалисти, но ако сте решени да опитате сами, ето какво е добре да знаете.
Бледо бежов коректор се използва за заличаване на дефекти и тъмни кръгове под очите.
Коректор с жълти нюанси се използва за заличаване на всички "сини" места по лицето, като изпъкнали вени или охлузвания.
Коректор със зеленикъв оттенък се използва, за неутрализиране на червени петна по лицето, прикриване на обрив, пъпки, розацея и др.
Светлолилавото коригира повехналите несъвършенства по кожата, използва се за основа за сенки, защото изсветлява клепачите.
Бежовото е стансартният цвят за този вид продукти - заличава дефекти, ползва се за основа за грим.

Много и качествени коректори може да намерите в онлайн магазин Kozmetika.bg - виж предложенията.

Kozmetikata.com