Декоративна Козметика

7 начина да направим устните си да изглеждат по-плътни

  • 07.02.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, 7 начина да направим устните си да изглеждат по-плътни

Не е нужно да вкарвате в устните си силикон или да използвате филъри. Ще споделим с вас козметични тайни, с които само с помощта на декоративната козметика, можете да се сдобиете със съблазнителни, сочни и плътни устни.

1 . Използвайте червило с блясък
При избора си на червило, уверете се, че то има лъскав завършек. Когато светлината се отразява върху устните, създава илюзията за плътен ефект. Избягвайте тъмните нюанси на червилата, тъй като те могат визуално да умалят устните. Така ефектът на пухкави устни се комбинира с естествения им вид. Добре е да изберете по натурални и светли тонове, но с блясък.

2 . Подобрете кръвообра-щението в устните си

Чрез стимулиране на кръвообращението в устните, можете да подобрите тонуса, формата и плътността им. Препоръчваме манипулации с ексфолиант за устни. Подобен ефект можете да постигнете и с масаж на устните, като използвате мек вазелин или балсам и го разнасяте по устните си с нежна четка (може и за зъби). Масажът да е с кръгови движения.

3 . Нарисувайте сянка
Този метод е известен на добрите гримьори. Направен от непрофесионалист крие риск да придобиете смешен вид. Въпреки това го споделяме. Вземете водоустойчив тъмно кафяв молив за очи и направи с него тънка линия директно под долната си устна. Това създава илюзията на сянка и визуално прави устните по-изпъкнали. Пак повтаряме, внимавайте!

4 . Използвайте бяло
Вместо кафяв молив използвайте бял, но този път над устата. Бялото се нанася след поставяне на основния грим и е само лек акцент. Отново внимавайте! Моливът не трябва да се вижда, а само да прави лек 3D ефект.

5 . Използвайте молив за устни
Изборът на червило е добре да съвпада с молива за устни. Или моливът да е малко по-тъмен, за да се разграничи добре контурът. В комбинация и добро поставяне, устните изглеждат наистина по-плътни.

6 . Използвайте Lip Plumper

Това е гланц за устни, в състава но който влизат съставки, които стимулират кръвообращението в устните и ги правят да изглеждат по-сочни. С такъв гланц забравете за целувки, усещането не е приятно.

7 . Нанесете коректор около устните
Този трик се използва, за да се създаде илюзия за пълнота. Нанасяйте коректора с тънка четка. После сложете червилото.

Какъвто и метод за визуално създаване на обем на устните си да изберете, не се ограничавайте с него. Може да комбинирате например сянката с блестящото червило, или стимулирането на кръвообращението с коректора… И не забравяйте, че перфектният външен вид зависи и от самочувствието ви!

Kozmetikata.com