Декоративна Козметика

Как да нанесете грим върху кожата с псориазис, според гримьорите

  • 12.05.2020
  • Автор:
Декоративна Козметика, Как да нанесете грим върху кожата с псориазис, според гримьорите

Колкото и често да е псориазисът, автоимунното състояние, което обикновено се представя като обрив с люспи по кожата, представлява уникално предизвикателство за тези, които носят грим. Много хора с люспестите, често червени петна псориазис имат желание да прикрият най-видимия симптом на състоянието, но тези плаки също са особено трудни за прикриване.

"Прилагането на грим при псориазис е предизвикателство, тъй като псориазисът има люспи, които могат да бъдат неудобни и лесно да се раздразнят", казва гримьорката Дана Рай Ашбърн. "Не искате да направите обрива да изглежда по-лош, като натрупате продукт. Освен това не искате да направите засегнатата зона да изглежда още по-суха."

Как кожа с псориазис трябва да бъде подготвена за грим?

Гримът, ако е тежък, може да се развали, ако се нанася върху суха, люспеста, плътна псориатична кожа, според дерматологът от Ню Джърси Шари Сперлинг, поради което тя подчертава значението на подготовката на кожата за грим. "Трябва да овлажнявате и да използвате продукти, които помагат за омекотяване на кожата преди нанасяне на грим", казва тя.

Гримьорът Мередит Бараф: "Хидратирайте, за да успокоите, омекотите и хидратирате кожата си. Правейки това, вие също подготвяте кожата си за безпроблемно покриване на всякакви области на псориазис."

Какви съставки за грим трябва да избягвате?

Колкото са важни хидратиращите съставки за външния вид и усещането на кожата с псориазис, също така е важно да се избягват други видове съставки - а някои са доста често срещани. Хората с псориазис трябва да избягват съставки като аромати и оцветители, тъй като е известно, че дразнят кожата. Също така алкохолът в продуктите може да изсуши кожата.

Как трябва да нанасям фон дьо тен върху псориатична кожа?

Потърсете фон дьо тен, който има чисто покритие - не е матиращ, но има добро количество пигмент. Без значение какъв фон дьо тен сте избрали, начинът, по който го прилагате, наистина има значение. Може с пръст или малка четка за фон дьо тен.

Kozmetikata.com