Декоративна Козметика

Тъмната страна на микроблейдинга

  • 19.11.2018
  • Автор: Деси Исаева
Декоративна Козметика, Тъмната страна на микроблейдинга

Перфектно поддържаните вежди са елегантна рамка на лицето. Те придават по-младежки и изразителен цялостен вид, а и отварят погледа. Поддръжката им обаче е сложна, отнема време и изисква ежедневна грижа. Все по-голям брой дами се обръщат към предимствата на микроблейдинга, като решение за веждите си.

Методът за перманентен грим микроблейдинг е разработен от японците. С негова помощ може да се оформят 3D вежди. Микроблейдингът придобива все по-голяма популярност в цяла Европа и сред хората, които държат на външния си вид, поради удивителните резултати - веждите изглеждат напълно естествени, добре оформени.

Към микроблейдинг прибягват предимно тези, които имат редки вежди, частична липса на косъмчета по веждите или просто не харесват формата на своите вежди.

Микроблейдингът е ръчен метод, който козметиците определят като нежен и щадящ. Чрез много фини игли се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса от дермата. По това си прилича и се отличава от татуирането - много по-повърхностно е, което означава, че няма неприятната болка при изработването. Специално внимание се отделя на всяко отделно косъмче.

Но, заедно с успехите при метода, идва и информацията за някои ужасяващи резултати - сгрешени форми, избледнели цветове, страшни белези и инфекции.

"Много хора ходят с вежди, които са театрални или карикатури", казва пред NYP специалистът по грим и дизайнер на вежди Paulo Siqueira, който предпочита по-традиционни техники. "Много от модните агенции вече забраняват на момичетата си да прибягват към микроблейдинг, защото резултатът може да е ужасяващ. Те раздават брошури и призовават моделите да не се стремят към вежди, които приличат на черна електрическа лента, дори отказват ангажименти на някои."

През 60-те години, когато перманентният грим бил въведен за първи път, той бил доста скъп, и се правел най-вече в медицинските кабинети. Постепенно набира популярност и навлиза масово в козметичните салони, а от там започват и проблемите, защото понякога се извършва от не достатъчно квалифициран персонал.

Козметичния дерматолог д-р Хауърд Собел твърди, че е наложително да се вземат предпазни мерки при тази процедура. "Трябва да избягвате процедурата, ако някой има анамнеза за келоиди или друг вид белези, но докато зоната се почиства старателно с антисептични средства и се използват стерилни или еднократни инструменти, не би трябвало да има предпоставка за инфекция" казва той.

Един от най-съществените проблеми за които изпробвали метода споделят, е обезцветяването. Светлокафяви или светлосиви дори със синкав отенък вежди във форма, която вече не ви харесва - това е основния проблем. "Ако нещо се обърка, ти оставаш завинаги с формата която са ти направили на веждите, защото този тип татуиране никога не изчезва напълно, за това пък се обезцветява непривлекателно."

Ако имате лоша татуировка на гърба си, поне можете да я скриете с дрехи. Когато се отнася до лицето, това няма как да се направи...

Ето какво съветват специалистите.
Трябва да се има и в предвид, че усложнения могат да се получат ако кожата е много мазна или много суха, има спукани капиляри, акне, бенки или дерматит.

"Хората с големи пори и мазна кожа не са добри кандидати за микроблендинг, защото цветът не изглежда добре и може да изглежда размазан", казва Джефри Лайл Сегал от Paul Labrecque Salon. - "И тези с розацея трябва да избягват процедурата, защото има възможност да кървят твърде много."

"Уверете се, че специалистът, който ще извършва процедурата, наистина е такъв", казва Кендра Брей, собственик на салон Nolita Better Brows and Beauty.

Карина Фридман, собственик на салон, пък смята, че е важно да отидете при някой с дългогодишен опит, за да не се получи проблем с цвета. Потърсете подходящ за възрастта си вид на веждите. "Една елегантна жена на средна възраст трябва да избере по-деликатен, естествен външен вид", казва Фридман. "За нея не е подходяща по-дебела, модна форма, каквато би отивала на момиче на 20 години..."

Опитайте, преди да направите.
"Помолете художника, който ще работи с веждите ви, да ви скицира предварително какво е планирал да направи с машинката", съветва Данута Миелох, собственик на център, който предлага програма за растеж на веждите, използвайки серум и експериментално оцветяване. "По този начин можете да видите дали се харесвате, преди да се ангажирате с дългосрочен резултат."

Ако проблемът с веждите ви не е наистина голям, т.е. те напълно да са опадали или да са изключително редки, преди да прибегнете към тази процедура опитайте да прикриете проблема с козметика.

Ето какво да пробвате.
Палитра за вежди MOST WANTED
С нея ще подчертаете и изваете перфектни вежди за изразителен поглед и завършена визия! В палитратаса включени прахообразни сенки в три нюанс, прозрачен восък на веждите, мини пинсети, скосена четка, двустранна четка и вградено огледало.  Продуктите са подходящи за чувствителна кожа.

Био сет за оформяне на вежди от SANTE
Богата на био масла формула, която подхранва кожата и не й позволява да се лющи, както и всички нужни инструменти за придаване на желаната форма на веждите.

Перфектен Комплект за Вежди Фиксираща Вакса + Тонирана Пудра от PUPA
Комплектът съдържа:
Леко пигментирана вакса, която фиксира пудрата и оформя веждите.
Тонирана компактна пудра с копринена и супер лека текстура, която оцветява и подчертава веждите.
Професионални пинсети за перфектно отстраняване на излишните косъмчета.
Двустранен апликатор със скосена четка и спираловидно гребенче.

Сет за вежди Ultimate Brow от Wet n Wild
Съдържа 2 цвята на сенки за вежди за допълване и подчертаване на веждите. Вакса за покривния слой, за да ги поддържа хубави и гладки през целия ден. С допълнителните пинцетки и огледало, този сет е изключително компактен, подходящ за дамска чанта и за перфектно оформени вежди.

Kozmetikata.com