Грижа за Тялото

Гурме продукти в грижа за кожата на тялото

  • 05.10.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Гурме продукти в грижа за кожата на тялото

Eкспертите по красота от Италия - Лаура Консоли и Александра Мария, представители на OLOSAGE, наскоро присъстваха на семинар за красота организиран от "Антоанет" у нас. Те разказаха за най-новите съставки, които революционно подобряват вида на кожата на тялото и лицето, и които са почерпени от сферата на изтънченото кулинарно изкуство.

Масажни масла в основата на които седят вкусните дарове, характерни за гурме трапезата се оказват любими и на световни звезди, като Наоми Камбъл, Ума Търман, Рики Мартин, Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу, Меджик Джонсън и Адам Сандлър. Тези масла са особено подходящи за изморена и изтощена от неспане, постоянен грим и умора кожа. А ето какво ги прави уникални.

Алое Вера
Подхранва тялото с минерали, витамини, ензими и гликонутриенти. Хидратира кожата, ускорява възстановяването на кожата. Алое Вера съдържа хормон, който ускорява образуването на нови клетки, като в същото време спомага за отстраняването на мъртвите. Наличието на калций в Алое Вера регулира количеството течност в клетките, като по този начин се поддържа вътрешното им и външно равновесие. Това води до образуването на здрави клетки във всички тъкани на организма.
Тези му качества го правят подходящ за всякакъв тип кожа. Използва се в продукти за тяло и кожа на лицето.

Кафе
Високото съдържание на кофеин стимулира изгарянето на мазнини, насърчава загубата на тегло и намалява целулита. Има стягащ ефект. Използва се в продукти за тялото. Предимно за бедра и дупе. За външна употреба кафето е ефикасен натурален ексфолиант, тъй като стимулира подновяване на клетките. Поради съдържанието си на кофеин, освен, че изгаря мазнините, кафето подобрява вида на кожата около очите и премахва тъмните кръгове. Причината за това е, че активира кръвообращението. Това го прави подходящ и за кожата на лицето.

Шафран
Той съдържа витамин А, чрез който се снижава риска от възникване на меланом-рак на кожата, както и витамини В1 и В2, захари, горчиви вещества, восък, калциеви соли, фосфорна киселина, а от флавоноидите – изорамнетин, кемпферол и др. Шафрановото масло се използва в препарати за намаляване на теглото, както и в масажни продукти за тялото.

Kozmetikata.com