Грижа за Тялото

Видове скраб и как да ползваме скраб против целулит

  • 20.02.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Видове скраб и как да ползваме скраб против целулит

Грижа за Тялото, Видове скраб и как да ползваме скраб против целулит

Грижа за Тялото, Видове скраб и как да ползваме скраб против целулит

Различните видове скраб са предназначени за отделни части от тялото ни. Може да откриете сраб за лице, тяло, деколте, ръце и крака… Това се дължи на различния тип кожа на отделните участъци от кожата ни.

Скрабът може да съдържа естествени или синтетични абразивни частици. Сред естествените са смачкани плодови костилки, царевица, ориз, овесено брашно, бадеми, сол, захар, кафе, кал и т.н. Синтетични са различните видове мъниста от смола, както и някои микрокристали.

Когато избираме скраб от значение не само за къде ще го ползваме, но какъв тип е кожата ни. Скраб с натурални частици е подходящ за мазна кожа и грижа за тялото, ръцете и краката. Скрабът със синтетични абразивни частици е за нормална, суха и чувствителна кожа.

Скрабът действа благоприатно при целулит и портокалова кожа. Той освен, че премахва мъртвия слой клетки по тялото, има дрениращ ефект. Има няколко основни правила за прилагане на скраб (домашен или готов) при целулит.

1.    Добре е преди прилагането да се вземе топла вана. Така порите се отварят, кожата се затопля и се подготвя за процедурата.
2.    Скрабът за тяло винаги се нанася на мокра кожа. Нанесете с кръгови движения по проблемните зони – корема, ханша и бедрата.
3.    Прилага се 1-2 пъти седмично, не по-често, за да не протърка кожата.
4.    След използването му върху почистената кожа се нанася дълбоко подхранващ гел или крем.

Тук ще откриете рецепти за домашен скраб против целулит.


А ето и някои готови козметични продукта, които ще ви спестят време, а ефектът им е повече от добър.

Скраб GUAM с морски соли
Съдържа водорасли, пилинг морски соли, етерични масла(горчив портокал, грейпфрут и здравец), растителни есенции (коноп, кукуи, киноа и камелина). Скраб GUAM с морски соли се нанася върху влажна кожа и се масажира внимателно с кръгови движения. Оставете лечението да работи в продължение на няколко минути, след което изплакнете напълно с вода.

Интензивен ексфолиант с антицелулитно действие от PUPA
Активно се бори с неестетичния ефект, причинен от целулита, с флуидния застой и загубата на тонус. Микро-ексфолиращото действие на продукта спомага за премахване на мъртвите клетки и замърсяванията, което улеснява и стимулира обновяването на кожните тъкани. Резултатът е видим и кожата незабавно е освежена, със сияен тен и много гладка на допир. Ексфолиращият микс, базиран на естествена пемза, е много ефективен в комбинация с масаж и не дразни кожата.

Още скрабове за тяло може да намерите в онлайн магазин Kozmetika.bg!


Kozmetikata.com